Lazaroiu, despre bugetul UE: Sa nu ne comportam ca niste cersetori care, dupa ce le dai bani, te si scuipa!

Marti, 12 Februarie 2013, ora 11:29 3215 citiri
Foto: Arhiva

Dezamagirea de la Bucuresti pe tema bugetului UE a provocat consternare la Bruxelles. Din acest motiv, presedintele Traian Basescu a vrut sa transmita un mesaj CE ca totusi Romania se comporta cu demnitate in raport cu partenerii sai, sustine consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu.

Lazaroiu a precizat, la RFI Romania, ca "si in cazul MCV si in cazul bugetului au existat reactii ale autoritatilor de la Bucuresti, care puteau sa puna in pericol imaginea Romaniei. Ne amintim ca dupa MCV, raportul a fost luat la Bucuresti in deradere, persiflat, in orice caz n-a fost deloc luat in serios si atunci presedintele a trebuit sa iasa.

N-a fost o disputa cu premierul, a fost o obligatie a presedintelui de a corecta lucrurile, de a transmite, in calitate de sef al statului, de reprezentant al statului roman, de a transmite imaginea corecta la Bruxelles si anume ca raportul a fost citit in cheia corecta la Bucuresti si ca pana la urma, politicienii de aici sunt gata sa respecte recomandarile".

Consilierul prezidential spune ca dezamagirea de la Bucuresti pe tema bugetului UE pentru perioada 2014-2020 a produs "consternare" la Bruxelles: "A fost o situatie oarecum inedita. Romania a plecat de la masa negocierilor, obtinand cea mai mare crestere, deci i s-a facut o concesie importanta, mai ales ca nu eram intr-o situatie grozava din punct de vedere al absorbtiei fondurilor si asa mai departe si totusi am obtinut cea mai mare crestere ca alocare bugetara din toate tarile. Si s-a auzit de la Bucuresti multa dezamagire. Dezamagirea de la Bucuresti a produs consternare la Bruxelles, liderii europeni stiind ca s-au facut multe concesii pentru Romania".

Citeste mai multe despre Lazaroiu, despre bugetul UE: Sa nu ne comportam ca niste cersetori care dupa ce le dai bani, te si scuipa! pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News