Lazaroiu: Crin Antonescu este "marioneta" penalilor

Luni, 10 Iunie 2013, ora 16:59 1038 citiri
Foto: EVZ

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu il ataca dur pe liderul PNL, Crin Antonescu, despre care spune ca este o "marioneta" in mainile "penalilor". Lazaroiu este nemultumit de reducerea atributiilor presedintelui in viitoarea Constitutie.

"Sa nu cadem in eroarea de a crede ca Antonescu isi reduce atributiile de 'viitor Presedinte' pentru ca e un tip comod care nu se poate trezi dimineata.

Nuu. Antonescu e deja 'marioneta' pregatita de penali pentru functia de Presedinte al Romaniei. Mutarile privind Constitutia sunt date in plic de 'tragatorii de ate'. E conditia LOR pentru a-l sustine pe EL.

Mai pe scurt, Antonescu si-a acceptat deja rolul de MARIONETA. Mai ramane sa fie validat de popor", a scris Lazaroiu pe Facebook.

Revizuirea Constitutiei: Presedintele, obligat sa accepte orice ministru

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca USL a agreat ca noua Constitutie sa clarifice raporturile dintrepresedinte, pe de o parte, si Guvern si Parlament, pe de alta parte, in sensul in care seful statului sa nu mai poata refuza un ministru propus depremier, laremaniere.

"Asta am sustinut cu ocazia diverselor remanieri, de la doamna Norica Nicolai incoace. Asta am sustinut ca trebuia sa se intample si cu Constitutia in vigoare. Si daca asta am sustinut, evident ca asta vom pune in Constitutie.

De ce? Pentru ca nu presedintele poarta responsabilitatea alegerii ministrului respectiv. El il numeste, la propunerea prim-ministrului, prin decret prezidential, dar decizia de oportunitate, de continut, este una pe care si-o asuma prim-ministrul, pentru ca premierul poarta responsabilitatea politica - in fata Parlamentului, nu a presedintelui - a bunei functionari a Guvernului si Parlamentul e consultat, la randul sau, pentru ca premierul cand face o propunere pentru un ministru, il prezinta comsiilor parlamentare de specialitate", a spus Antonescu.

O.A.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News