Lazaroiu confirma: Alba ca Zapada e Noua Republica

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 19:30
7236 citiri
Lazaroiu confirma: Alba ca Zapada e Noua Republica
Foto: Arhiva

Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, saluta, intr-o scrisoare publicata duminica, aparitia initiativei Noua Republica, afirmand ca "este cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare".

In document, adresat fondatorului miscarii Noua Republica, Mihail Neamtu, Lazaroiu spune ca nu-si imagina ca "Alba ca Zapada" va deveni realitate atat de repede.

"Cand stateam pe malul Dunarii acum doua luni si iti spuneam ca Alba ca Zapada este inevitabila, nu credeam ca ea va veni atat de curand", scrie Lazaroiu.

In august 2010, Sebastian Lazaroiu a prezentat un sondaj electoral in care a inlocuit numele partidelor cu titluri de povesti. Potrivit sondajului, "Alba ca Zapada" ar reprezenta un nou partid, care inca nu a fost infiintat, dar care ar putea fi castigator la alegerile din 2012.

Noua Republica este Alba ca Zapada?

Fara sa precizeze daca va adera sau nu la proiect, fostul ministru al Muncii afirma ca "sunt multi oameni ca mine si ca tine, care au facut o cariera, care s-au implinit profesional si carora le pasa de Romania. Dar sunt si mai multi tineri la inceput de drum care au nevoie de o directie".

"Romanii nu mai pot fi pacaliti. Cand totul in jur se prabuseste, nu cred ca vor mai fi multi care sa astepte pomeni electorale, mila statului atotputernic, gratiile unei birocratii sufocante. Cei mai multi asteapta un alt proiect de societate, proiectul unei noi Romanii", ii mai scrie Lazaroiu initiatorului Noii Republici, adaugand ca se afla amandoi "in aceeasi barca".

Neamtu, emotionat de aprecierile lui Lazaroiu

Initiatorul Miscarii Noua Republica s-a declarat bucuros si chiar "putin emotionat" de reactia lui Sebastian Lazaroiu, de altfel prima dupa momentul demiterii.

"Pe langa un prieten, Noua Republica are acum un partener solid de constructie politica. Dupa reactia empatica a doamnei Monica Macovei, dupa simpatia aratata de Mircea Cartarescu, dupa miile de semnaturi de adeziune ale romanilor de pretutindeni, Noua Republica poate functiona ca unul dintre vectorii de coagulare a dreptei", a declarat Mihail Neamtu, pentru Evenimentul Zilei.

Tot acesta a mai spus, la sfarsitul lunii septembrie, la B1TV, ca este exclus ca o viitoare Miscare Populara sa includa personaje precum Dan Diaconescu sau Gigi Becali, de aceea este necesara formatiunea sa.

Nou aparuta in scena politica, "Noua Republica" se autointituleaza drept "o platforma democratica prin care se reunesc, intr-o actiune coerenta si vizibila, sensibilitatile clasic-liberale, conservatoare si crestin-democrate si care se adreseaza cetatenilor de dreapta dezamagiti de structurile politice actuale din Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alba ca Zapada, #miscarea noua republica, #sebastian lazaroiu Mihail Neam u , #stiri Sebastian Lazaroiu