Lazaroiu: 63% din ajutoarele sociale ilegale sunt date de primari PSD si PNL (Video)

Marti, 16 August 2011, ora 15:21
3289 citiri
Lazaroiu: 63% din ajutoarele sociale ilegale sunt date de primari PSD si PNL (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, sustine ca peste 60% din ajutoarele sociale ilegale sunt oferite de primarii PSD si PNL.

"Vestea buna este ca USL are 63%. Vestea proasta e ca acest procent se refera la ajutoare sociale fraudate, acordate de primari USL", a spus demnitarul, ironic, la prezentarea rezultatelor unor controale efectuate de inspectia sociala, informeaza Newsin.

Din cele 63 de procente, PSD ar avea 32%, PNL - 26%, iar PC - 5%. Conform verificarilor efectuate de inspectori, in doar 28% din dosarele false intocmite pentru ajutoare sociale ar fi fost de vina edilii locali ai PDL.

In total, au fost verificate peste 3.900 de dosare si s-au constatat nereguli la peste 1.100 dintre acestea.

Ministrul a prezentat in repetate randuri in ultima vreme diverse statistici care arata ca sunt peste sase milioane de asistati social in Romania, din care 30% nu au cu adevarat probleme, dar iau bani necinstit de la stat, incurajati fiind de autoritatile locale.

Lazaroiu estimeaza 2 milioane de falsi asistati in Romania

Lazaroiu, despre fraude cu certificate medicale: Saracia a devenit un handicap si trebuie platit?

"Ministerul pe care il conduc are ca scop reducerea cheltuielilor cu asistenta sociala - va spun, e un dezmat. Daca nu punem capat, si avem ca scop reducerea cu un punct procentual a cheltuielilor, n-avem nicio sansa (...) Vor continua controalele, Romania e o tara prea saraca sa inventeze saraci. Asta fac primarii, inventeaza saraci ca sa fie votati", a mai spus demnitarul.

Sebastian Lazaroiu a mai spus ca deja s-a inceput operatiunea de reducere a cheltuielilor cu asistenta sociala, ocupandu-se mai ales de fraude, urmand ca acestea sa fie reduse drastic pana in toamna.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#ajutoare sociale ilegale, #fraude ajutoare sociale, #Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
HAHAHA sfintii primari PDL nu se coboara la asemenea maruntisuri.