Invataturile lui Sebastian Lazaroiu catre umilii jurnalisti (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 26 Mai 2013, ora 19:06
5932 citiri
Invataturile lui Sebastian Lazaroiu catre umilii jurnalisti (Opinii)

Domnul Sebastian Lazaroiu s-a suparat pe mine. Mai precis pe articolul postat sambata, pe Ziare.com.

Replica, postata pe pagina de Facebook a domniei sale, s-a dorit in egala masura usturatoare si didactica: "O sa gasiti aici (in articol - n.red.) toate bolile presei: superficialitate, rea credinta, 'noi le stim pe toate', 'idolii nostri sunt mai buni decat ai lor' si mai ales minciuna".

N-a fost nici una, nici cealalta. Asa cum domnia sa are dreptul sa nu fie de acord cu mine si eu am dreptul la opinie. Cu diferenta majora ca opinia mea a fost motivata, iar dezacordul domniei sale s-a limitat la insulte.

Puiul Miscarii Populare (Opinii)

Eu nu am facut decat sa ridic doua mari semne de intrebare: de ce prima initiativa majora a unei fundatii apolitice, care si-a propus sa faca o multime de lucruri, este o actiune eminamente politica, adica infiintarea unui partid politic cu acelasi nume?

De ce traseismul selectiv pe care il anunta MP este mai breaz decat traseismul la galeata practicat de altii? Principiul este acelasi, difera doar criteriile de selectie.

As fi asteptat de la dl. Lazaroiu raspunsuri la aceste, poate nejustificate, suspiciuni, nu insulte. O polemica, nu un jet de laturi. Si, mai ales, as dori foarte mult sa imi explice dl. Lazaroiu cine este idolul meu pentru ca eu nu l-am descoperit inca. Este desigur posibil ca domnia sa sa stie mai multe despre mine, cum se pare ca stie in general cu mult mai multe despre meseria pe care o practic.

Pentru ca in urma nu cu mult timp Sebastian Lazaroiu le tinea jurnalistilor, de fapt doar celor oripilati de targul cu procurori sefi, o lectie de profesionalism, explicand cum ar fi procedat domnia sa in chestiunea procurorilor sefi daca ar fi fost jurnalist.

"As fi atras atentia ca din fericire Justitia din Romania este sub atenta supraveghere a CE si a SUA care au reactionat intotdeauna (uneori vizibil, alteori nu) atunci cand au existat incercari de presiune a politicului.

As fi facut apel la procurori sa respecte procedurile ca si pana acum si sa nu se teama, pentru ca exista mecanisme care ii apara de abuzuri, exista CSM, exista MCV si exista chiar jurnalisti onesti care tin la independenta Justitiei, gata oricand sa denunte orice imixtiune a politicului", scrie profesorul Lazaroiu.

In schimb, jurnalistii au facut numai blestematii: "Au spus ca din momentul asta Justitia e subordonata politicului si s-a terminat cu dosarele de mare coruptie. Au spus ca CSM a dat avize pozitive la comanda politica. Au mai introdus-o si pe Elena Udrea la final, care si-a numit ea procurori apropiati".

Si din cauza acestor nenorociti, ca alta vorba nici nu-ti mai vine in minte, Justitia este la un pas de politizare, iar poporul la un pas sa-si piarda increderea in ea.

"Sa ne imaginam ca sunteti procuror. Sa zicem mai slab de inger. Ce ganditi? Vine apocalipsa, s-a dus dracului tot. Trebuie sa ma supun stapanilor politici. Nu mai e speranta nici la Basescu, nici la CE, nici la americani, nici la CSM. Asta e. Si poate unii: daca tot suntem inregimentati politic sa-mi caut si eu un stapan politic, sa mai iau o spaga. Sa zicem ca sunteti simplu trecator de pe strada.

Ce ganditi? Eh, gata si cu Justitia independenta. E clar. De acum toti procurorii si judecatorii isi vor face de cap. Politicienii ii vor calari. Iata rezultatul propagandei isterice: Au iubit asa mult Justitia ca au sugrumat-o in imbratisarea lor", scrie Sebastian Lazaroiu.

Adanc! Doar ca dl. Lazaroiu nu e este jurnalist. Este un consilier prezidential care se joaca de-a jurnalismul cat sa arunce niste fitile, sa lanseze niste manipulari si sa demonizeze niste adversari.

Daca dl. Lazaroiu ar fi jurnalist, reevaluarea lui Tiberiu Nitu nu i-ar crea probleme, faptul ca procurorii sefi de sectii pot infirma orice solutie a unui procuror in orice caz nu l-ar ingrijora, evacuarea lui Daniel Morar, devenit pericol pentru ordinea constitutionala, nu l-ar deranja, iar NUP-ul primit de premier la cateva zile dupa ungerea lui Tiberiu Nitu i s-ar parea ceva firesc.

Multumesc, mai bine ca nu este! Si bine ar fi sa nici nu mai tina lectii de jurnalism. Nu cat timp lucreaza in Palatul Cotroceni.

Nu de alta, dar asemenea invataturi imi amintesc ca in China, zilnic, reprezentatii institutiilor de presa sunt chemati la Guvern pentru a fi instruiti ce subiecte nu pot fi abordate, ce subiecte trebuie abordate si in ce fel. Probabil ca si acolo exista cineva care stie foarte bine si spune ce ar face el daca ar fi jurnalist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Lazaroiu jurnalisti Miscarea Populara , #consilier prezidential