Inadecvarea d-lui Lazaroiu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 07:14
5632 citiri
Inadecvarea d-lui Lazaroiu (Opinii)

Nu cred ca ma poate suspecta cineva de vreo simpatie pentru Antena 3 si pentru practicile anchetate acum de DNA. Consider ca punerea sub acuzare a postului este o decizie judiciara care trebuie respectata si apreciam drept absolut normala audierea unor jurnalisti ca a oricaror alti cetateni ai Romaniei, intr-o ancheta penala.

Si tocmai pentru ca ne aflam in fata unui gest de normalitate, in fata unui inceput de asanare a presei romanesti sau macar a unui prim semnal ca nu s-a ajuns dincolo de orice limita a suportabilului, consider ca Sebastian Lazaroiu a comis o gafa impardonabila care a pus sub semnul intrebarii corectitudinea si independenta anchetei impotriva Antena 3, a facut un imens deserviciu institutiei prezidentiale si a dat o nesperata munitie celor care incearca sa scape prin victimizare.

Poza de mai sus a fost postata pe contul de Facebook al lui Sebastian Lazaroiu, intre timp stearsa, insotita de comentariul - "noua grila de programe".

Probabil ca dl. Lazaroiu a incercat sa faca o gluma acida, un pamflet, dupa cum spune domnia sa. Daca era o persoana privata, chiar un jurnalist sa zicem, putea sa posteze ce doreste domnia sa si sa isi exprime orice speranta. Dar dl. Lazaroiu este consilier al presedintelui Traian Basescu.

Este unul dintre oamenii care reprezinta presedintia Romaniei. Mai mult, este unul dintre cei mai vechi consilieri ai presedintelui Traian Basescu si mare parte din opinia publica este convinsa ca Sebastian Lazaroiu transmite puncte de vedere ale presedintelui sau spune ceea ce seful statului nu poate.

Asa ca poza postata de domnia sa a fost imediat interpretata drept o exprimare a dorintei presedintelui de a vedea inchis postul Antena 3 si chiar ca o incercare de influentare a Justitiei. Daca, de exemplu, pe pagina de Facebook a unui consilier al premierului ar fi aparut o poza de acelasi tip, dar cu B1 TV, nu ar fi fost acuzat premierul ca vrea sa inchida B1? Va asigur ca ar fi fost si primul acuzator ar fi fost dl. Lazaroiu probabil.

Daca dl. Lazaroiu nu a realizat ce enormitate comite, Traian Basescu a inteles imediat raul facut asa ca prin purtatorul sau de cuvant, Bogdan Oprea, s-a declarat socat de postare si a cerut scuze pentru ea: "Va impartasesc indignarea. In numele presedintelui va cer scuze public pentru aceasta abordare a domnului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu".

Consilierul si-a pus presedintele intr-o situatie delicata si a pus sub semnul intrebarii o ancheta penala. Nu e la prima gafa.

Sebastian Lazaroiu se razboieste cu jurnalistii, ii insulta pentru opiniile lor, le da lectii, toate de pe contul de Facebook. Tot acolo ataca violent si puterea, si PDL. Prima intrebare care imi vine in minte este cand are atat de mult timp. Pare ca nu are prea multa treaba la presedintie daca toata ziua sta pe Facebook si posteaza frenetic. Poate putin Solitaire sa-si omoare timpul nu i-ar strica, l-ar mai calma.

Dincolo de asta, intreaga atitudine a lui Sebastian Lazaroiu este complet inadecvata pentru un consilier prezidential si provoaca mari prejudicii de imagine celei mai inalte institutii a acestei tari. Te si temi sa te gandesti ce sugestii ii da presedintelui.

In aceste conditii, mi se pare ca stergerea postarii si scuzele presedintelui sunt insuficiente. Cred ca dl. Lazaroiu ar trebui sa paraseasca o functie pentru care nu este deloc potrivit.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Sebastian Lazaroiu postare Facebook, #DNA ancheta Antena 3 , #consilier prezidential