Cine e independentul care l-ar invinge cu siguranta pe Oprescu

Joi, 23 Februarie 2012, ora 23:14
5377 citiri
Cine e independentul care l-ar invinge cu siguranta pe Oprescu

Sebastian Lazaroiu a declarat joi ca alegerile pentru Primaria Capitalei vor fi castigate de un independent, altul decat Sorin Oprescu, dar a refuzat sa spuna la cine se refera. In scurt timp, doua nume sonore au fost aruncate pe piata.

"La Bucuresti va castiga un independent, dar acesta nu va fi Sorin Oprescu. Ci un 'independent' cum era el in 2008. Daca Oprescu poate sa fie independent si sa fie sustinut de un partid, de ce nu ar putea fi si un alt candidat independent, sustinut de un alt partid?", a declarat joi Sebastian Lazaroiu.

Lazaroiu: La Bucuresti va castiga un independent, dar nu va fi Oprescu

"Eu stiu la cine se refera Sebastian Lazaroiu, dar stiu 100% ca nu va candida", a declarat zambind consultantul politic Dan Andronic intr-o emisiune la B1TV.

La insistentele moderatorului, acesta a dezvaluit ca este vorba despre subsecretarul de stat Raed Arafat.

"L-ar bate pe Sorin Oprescu. Asta este de fapt speranta domului Lazaroiu - Raed Arafat", a punctat inca o data Andronic, reamintind insa ca fondatorul SMURD "a refuzat pana acum in mod constant sa intre in politica".

"Nu va candida, stiu in proportie de 100%. Daca stiu gresit...", a mai spus Dan Andronic, dezvaluind insa si ca sondajele efectuate la nivelul Capitalei de PDL pentru a se stabili candidatul cu sanse reale de castig l-au indicat pe Raed Arafat.

Prezent in aceeasi emisiune, sociologul Bruno Stefan a lansat o alta ipoteza, aceea ca independentul despre care vorbeste Sebastian Lazaroiu este ... Sebastian Lazaroiu.

"E independent, nu a fost membru de partid, si-a aratat distanta fata de PDL, a si fost dat afara din Guvern, e cam in afara jocurilor partidelor", a enumerat sociologul ca argumente, precizand insa ca Lazaroiu ar avea sanse de castig, daca ar fi sustinut de o miscare politica de genul Miscarii Populare, dar doar la nivelul Capitalei, nu in tara.

Dan Andronic a replicat: "Sebastian Lazaroiu nu a fost masurat in niciun sondaj, deci nu a fost luat in calcul. Asa ceva trebuie testat".

In schimb, el a precizat inca o data ca Raed Arafat a fost testat in sondajele PDL. "A fost testat, am auzit si eu, dar nu vrea sa candideze (...) Daca miscarea cu Arafat se confirma, desi eu nu cred, dar e azi invitat la lansarea televiziunii lui Lazaroiu, daca va accepta sa candideze sprijinit de PDL si UNPR, Sorin Oprescu va avea o problema", a conchis Dan Andronic.

Lazaroiu: E un scenariu posibil, sa vad ce vor face Antena3 si USL

Intr-o interventie telefonica, Sebastian Lazaroiu a dezmintit vehement ipoteza candidaturii sale la Primaria Capitalei.

"Nu nu mi-am propus asta, pot sa va spun sigur. Ar putea sa fie un candidat independent(...)Sunt convins ca sunt multi bucuresteni care ar putea candida impotriva lui Sorin Oprescu", a declarat Lazaroiu in prima instanta.

Intrebat direct daca independentul la care s-a referit este Raed Arafat, Lazaroiu a raspuns, mai intai serios, apoi razand : "L-am avut in seara asta in emisiune la noi, nu l-am intrebat. Nu stiu daca vrea sa candideze. M-am gandit si la Arafat, da. Daca ar intra el, nu stiu ce va face Antena3, USL...Ar trebui sa il sustina, nu? Toata lumea o sa fie cu Raed Arafat, nu o sa mai tina nimeni cu Oprescu".

"E un scenariu posibil!", a continuat Sebastian Lazaroiu, reamintind ca si in 2008 a castigat Primaria Generala un independent sustinut de un partid (Sorin Oprescu, sustinut de PSD - n.red.), iar anul acesta "se poate intampla acelasi lucru", dar cu un candidat sustinut de PDL.

Lazaroiu a tinut sa respinga inca o data ideea unei candidaturi proprii, spunand ca nu este pregatit pentru un asemenea post in administratia publica, in care este nevoie de o experienta pe care nu o are.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#candidat independent PDL Bucuresti, #Sebastian Lazaroiu, #Raed Arafat candidat Bucuresti , #consilier prezidential