Ce zice Lazaroiu despre verde, noul portocaliu al PDL

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 15:13
2009 citiri
Ce zice Lazaroiu despre verde, noul portocaliu al PDL
Foto: TVR Info

Sebastian Lazaroiu le-a spus tinerilor democrat-liberali prezenti la Scoala de Vara a OTPDL ca ei sunt speranta la viitoarele alegeri, nu seniorii partidului, si ca o schimbare a culorii PDL din portocaliu in verde sau mov nu ar fi decat o operatiune de marketing, fara efect cata vreme nu se schimba si "fondul".

"Eu in voi imi pun sperantele cel mai mult, nu in seniorii politici. Va spun si de ce: ei ocupa in momentul asta niste pozitii, iar o noua ordine institutionala afecteaza interesele tuturor. De ce exista atata opozitie la reorganizarea administrativa? Vor ramane 8 presedinti de Consilii Judetene, mult mai putini consilieri, nu mai e nevoie de agentii... Unii oameni isi pierd pozitiile si e normal sa se opuna. Sansa vine numai de la voi, sunteti singurii care nu au o miza personala si pot impinge lucrurile mai departe", le-a spus Sebastian Lazaroiu tinerilor democrat-liberali, care l-au aplaudat.

Lazaroiu: PDL a castigat deja alegerile din 2012, PNL nu mai exista

Lazaroiu: Asistenta sociala, un sistem construit de partide pentru a 'mulge' bugetul

In finalul discursului sau, in care a abordat o serie de teme economice dar si politice, sociologul a facut o scurta referire si la intens dezbatuta problema a schimbarii culorii PDL din portocaliu in verde sau violet pentru a scapa de o eticheta care reaminteste in mod neplacut de masurile dure de austeritate luate de Guvernul Boc.

"Toata lumea vorbeste de schimbarea culorilor, denumirii, sunt subiecte care tin de marchetizare mai mult. (...)Poate sa fie mov, poate sa ramana portocaliu, mai intai trebuie schimbat continutul, inainte de a schimba forma. Iar asta se va vedea cel mai bine in campanie.

Daca vom continua sa mituim electoratul cu bani din asistenta sociala, daca vom continua sa facem campanie cu galeti si pungi cu zahar, o sa castigam, dar inseamna ca nu ne-am schimbat deloc", a declarat ministrul.

El le-a transmis tinerilor democrat-liberali ca important nu este ce le dai oamenilor la un moment dat, ci sa ii convingi sa te urmeze.

"In perioada care urmeaza e foarte important in ce cred oamenii, nu ce le dai. Daca ei cred in tine si vin alaturi de tine, atunci e foarte bine, daca vin la tine pentru ca le-ai dat o galeata si niste bani, mai bine te lipsesti. Inainte de a schimba culorile si numele trebuie sa schimbam comportamentele si aveti capacitatea sa o faceti", a mai afirmat Sebastian Lazaroiu.

In ultima vreme, schimbarea culorii PDL din portocaliu in verde sau violet a fost pretext de intensa dezbatere in presa, mai ales dupa ce presedintele PDL Bucuresti, ELena Udrea, a anuntat ca este o decizie posibila, cu referire directa la culoarea verde.

De remarcat este faptul ca PDL a folosit aceasta culoare la alegerile partiale din Neamt, iar la intalnirea tinerilor democrat-liberali de la Eforie Nord culoarea verde a fost folosita atat in sigla, dar si de Sebastian Lazaroiu si Emil Boc, amandoi venind imbracati cu tricouri in diferite nuante de verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Lazaroiu portocaliu PDL, #schimbare culoare PDL, #PDL culoare verde , #ministrul Muncii