Românul care le-a împrumutat mașini lui Sergiu Nicolaescu și Francis Ford Coppola

Luni, 26 Iunie 2023, ora 04:17
3431 citiri
Românul care le-a împrumutat mașini lui Sergiu Nicolaescu și Francis Ford Coppola
Lazăr Farkaș

Lazăr Farkas este pilotul cu peste 30 de mașini de colecție în garaj, iar unele dintre ele au apărut în filmele lui Francis Ford Coppola și Sergiu Nicolaescu. În tinerețe, brașoveanul a concurat în Campionatele de VTM și Raluri, iar acum se dă la Istorice cu o bijuterie de 46 de ani.

Lazăr Farkas este pasionat de mașini de când se știe. Brașoveanul în vârstă de 67 de ani a pierdut numărul celor de colecție pe care le are în hala sa.

„Vreo 20, 30. Am și mașini de off-road și de colecție. Am toată gama de limuzine, cabrio, coupe. Viața mea a fost și va fi între mașini”, spune Lazăr Farkas, pilot în Campionatul de Vehicule Istorice.

Mașinile brașoveanului au apărut și în filmele unor regizori celebri.

“Au fost vedete, am lucrat cu Coppola, am lucrat cu Sergiu Nicolaescu, niște videoclipuri cu niște cântăreți, sunt niște amintiri frumoase”, a subliniat el.

În Campionatul de Vehicule Istorice, pilotul concurează pe un Corvette din 1977.

„A fost visul meu de când eram în liceu. Atunci am văzut prima dată o fotografie cu un Chevrolet Corvette. Am avut mai multe încercări până să o cumpăr. Aceasta a fost prima mașină pe care în momentul în care am condus-o 100 de metri, am simțit acel fluturaș în stomac”, a explicat Lazăr Farkas, pilot în Campionatul de Vehicule Istorice.

Pilotul și-a împlinit visul abia în 2021 și a dezvăluit și cât costă mașina: „Aproape 14.000 de euro”.

Cu ani în urmă, el s-a dat în Campionatele de VTM și Raliuri, iar acum a ales Vehicule Istorice.

„În 2000 am început cu Rally Ride, unde am concurat până în 2005. După, am trecut pe genul acesta de concursuri de distracție și prietenie”, a declarat Lazăr Farkas, pilot în Campionatul de Vehicule Istorice.

Lazăr recunoaște că are un hobby în care investește mulți bani și timp.

„Din punct de vedere financiar, investiția este destul de mare. După ce termin treaba cu firma, de multe ori mă prinde seara, 21.00, 22.00, meșteresc la mașini, în weekend fac la fel sau merg la câte un eveniment. Eu stau la bloc, am cumpărat o hală pentru mașini. Pentru mine, mașinile sunt casa mea”, a adăugat românul.

El și-a amintit care a fost prima mașină pe care a avut-o.

“La 20 de ani am avut prima mașină, un Renault Gorgini, iar în prezent, cea mai veche pe care o am este un Tatra T12 din 1926“, a povestit Lazăr Farkas, pilot în Campionatul de Vehicule Istorice.

Echipa care a retrogradat din Serie A fără să câștige vreun meci în 2024. Un român face parte din lot
Echipa care a retrogradat din Serie A fără să câștige vreun meci în 2024. Un român face parte din lot
Salernitana, "lanterna roşie" a campionatului italian de fotbal, la care joacă şi mijlocaşul român Andres Sfaiţ, a retrogradat oficial, vineri, după înfrângerea cu 3-0 pe terenul unei alte...
O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
Un autoturism a luat foc după ce, în noaptea de joi spre vineri, a intrat într-un buldoexcavator parcat pe o stradă din municipiul Roman, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...
#Lazar Farkas, #roman, #Francis Ford Coppola , #stiri din sport