Alba-neagra cu pragul privind abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare a retras de tot pragul, împreună cu toate amendamentele Senatului VIDEO

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 17:47
4954 citiri
Alba-neagra cu pragul privind abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare a retras de tot pragul, împreună cu toate amendamentele Senatului VIDEO
Președinte Comisiei juridice a anulat absolut toate amendamentele de la Senat FOTO Captură Video

Răsturnare de situație în Comisia juridică din Camera Deputaților, acolo unde parlamentarii au supus la vot eliminarea tuturor amendamentelor adoptate de către Senat asupra legii care prevedea introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

Astfel, președinta Comisiei juridice din Camera Deputaților Laura Vicol a anunțat că până la urmă forma care va fi supusă la votul final va fi cea venită de la Guvern, fără niciun amendament.

Anterior, fostul ministru al Justiției Stelian Ion a criticat intenția președintei de comisie, explicând că nu toate amendamentele depuse de către senatori au fost greșite și că o parte dintre acestea au fost într-adevăr necesare.

„Ca să revenim la forma anterioară, adică la forma guvernului, ar trebui să formăm amendamente care să sune exact cum sunau textele în forma guvernului. La Senat s-au făcut multe amendamente greșite, dar nu toate au fost greșite. Unele nu au fost absurde și trebuiau introduse. În varianta inițială a guvernului s-au omis câteva decizii ale CCR. Mie mi se pare că se face o alba-neagra din care nu mai înțelege nimeni nimic. Mi se pare inacceptabil că se aruncă în derizoriu un proiect de importanță națională”, a afirmat Stelian Ion.

După vot, Laura Vicol a explicat jurnaliștilor că a fost sunată de reprezentanții Guvernului și că aceștia au convins-o că forma inițială a legii este cea mai potrivită.

„S-a considerat că forma venită de la Guvern este cea mai bună formă. Am fost sunată de absolut toți reprezentanții Guvernului care au solicitat să rămână în vigoare forma venită de la guvern”, a afirmat Laura Vicol.

Ea a fost întrebată, la Palatul Parlamentului, cine a cerut eliminarea amendamentelor depuse de parlamentari pentru cele două proiecte. "Tocmai am spus că în urma discuţiilor din coaliţie. Întrebaţi Guvernul, coaliţia (de ce au fost eliminate amendamentele - n.r.). Nu mai există în acest moment niciun prag pentru abuz în serviciu", a afirmat Vicol, potrivit agerpres.

Aceasta a cerut jurnaliştilor să îi întrebe pe liderii celor trei partide din coaliţia de guvernare de ce s-au eliminat amendamentele.

Preşedintele Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor a adăugat că "PSD ţine cont tot timpul de societatea civilă".

"Ca dovadă, la toate proiectele şi la toate iniţiativele legislative şi în toate şedinţele Comisiei juridice membrii societăţii civile, care vă pot confirma absolut tot, au fost invitaţi. Cel puţin de 15 luni de când sunt eu preşedinte în această comisie membrii societăţii civile au fost întotdeauna prezenţi la şedinţele mele", a afirmat Vicol, conform sursei citate.

Eliminarea tuturor amendamentelor este cu atât mai ciudată deoarece în urmă cu doar câteva ore PSD și PNL au avut o discuție cu ușile închise în care au hotărât ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie stabilit la 9.000 de lei. Inițial, el a fost stabilit în senat la 250.000 de lei.

Anterior, senatorul PSD Robert Cazanciuc a susținut că impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu a fost decisă de CCR și că este o condiție pentru a nu pierde bani din PNRR. După ce Senatul a votat un prag valoric de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, Ministerul Justiției a propus ca acesta să scadă la 9.000 de lei.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Laura Vicol, #abuz in serviciu, #prag abuz, #comisia juridica , #Stiri Laura Vicol