VIDEO Ce raspunde Laura Codruta Kovesi cand este intrebata daca vrea sa candideze la functia de presedinte al Romaniei: Au fost foarte multe speculatii

Duminica, 26 Iulie 2020, ora 07:49 14599 citiri
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta

Procurorul-sef al Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, a fost intrebata, in cadrul unui interviu difuzat la Jurnal TV (Republica Moldova), daca a primit vreo propunere de a veni in fruntea procurorilor de la Chisinau. Asta in conditiile in care mai multi moldoveni, activisti civici si chiar politicieni au mentionat in repetate randuri ca Republica Moldova are nevoie de Kovesi in fruntea Procuraturii Generale.

"N-am avut discutii cu nimeni despre asa ceva. Stiu ca au fost ceva discutii in spatiul public, in urma cu un an, dar eu eram in procedura de ocupare a functiei de procuror-sef european si n-am urmarit. Oficial nu am fost contactata niciodata de nimeni sa mi se ofere vreo functie sau cetatenia RM. Nu am avut astfel de discutii niciodata", a declarat Kovesi, in cadrul editiei de aseara a emisiunii "Dialoguri cu Vlad Kulminski", la Jurnal TV.

Cat despre ce concluzii si-a facut despre sistemul judiciar din Republica Moldova, Laura Codruta Kovesi a mentionat: "Am fost de mai multe ori in Republica Moldova, in calitate de procuror-sef al DNA. Am participat la mai multe seminare, am fost invitata la forumuri de pregatire, am cunoscut procurori, judecatori. Din discutii, impresia mea a fost ca sunt foarte multe impedimente legislative pentru procurori, cel putin la acel moment."

Procurorul-sef al Parchetului European a fost intrebata si daca se vede, ipotetic, in functia de viitor presedinte al Romaniei.

"Nu ma intereseaza si nu m-a interesat niciodata o cariera politica. Au fost foarte multe speculatii. De fiecare data am spus nu. Doresc sa raman procuror, acum sunt in aceasta functie pentru urmatorii sapte ani, deci nu ma intereseaza absolut deloc sa intru in politica", a punctat Kovesi.

In alta ordine de idei, sefa Parchetului European a mai spus ca majorarea salariilor pentru procurori si judecatori trebuie sa vina doar la brat cu un pachet de masuri menite sa contracareze coruptia, or doar majorarea salariilor nu garanteaza ca maine toata lumea va fi cinstita.

Kovesi a mai mentionat ca este foarte important ca, pe langa lupta cu actele de coruptie comise, sa fie luate si masuri de prevenire a coruptiei si ca societatea trebuie sa fie foarte implicata.

Pe final, Laura Codruta Kovesi a avut un mesaj succint pentru cetatenii Republicii Moldova.

"Nu abandonati, coruptia poate fi invinsa", a punctat procurorul-sef al Parchetului European.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News