Siegfred Muresan: Dragnea, Dancila si Toader sunt izolati in Europa, nu pot intoarce victoria lui Kovesi (Video)

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 18:04
10291 citiri
Siegfred Muresan: Dragnea, Dancila si Toader sunt izolati in Europa, nu pot intoarce victoria lui Kovesi (Video)
Foto: Facebook/ Siegfried Muresan

Faptul ca Laura Codruta Kovesi a fost prima propunere a comisiei de selectie alcatuita din experti independenti si voturile pe care aceasta le-a primit in cele doua comisii din Parlamentul European sunt atuurile pe care fosta sefa a DNA le are pentru a obtine functia de Procuror European, spune europarlamentarul PNL Siegfred Muresan.

Liberalul crede ca membrii Consiliului UE trebuie sa tina cont de aceste doua lucruri atunci cand o sa voteze pentru cine o sa fie la sefia Parchetului European. Declaratiile sunt facute imediat dupa votul din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE).

"26 la 22, ca la handbal"

"Audierea care a avut loc ieri si cele doua voturi din PE, sunt de departe etapa cea mai importanta din tot procesul de selectie a procurorului sef european.

In primul rand, a fost o audiere publica pe care au putut-o urmari cetatenii de peste tot, sute de mii de oameni din Romania s-au uitat aseara la audiere. A fost o audiere transparenta.

In al doilea rand, a fost un proces democratic. Un vot la vedere. Chiar dumneavoastra ati putut fi de fata la numararea voturilor. Doamna Kovesi a castigat de doua ori, atat semifinala din Comisia pentru control bugetar (CONT), cat si azi din Comisia LIBE: 26 la 22, ca la handbal.

Importanta acestor audieri, a acestor doua voturi, si a acestor doua victorii este mult mai mare decat acel mic vot intermediar la nivel tehnic, care a avut loc saptamana trecuta in Consiliu", explica Siegfried Muresan.

Lipsa de credibilitate a PSD

Pe de alta parte, situatia in care se afla in acest moment PSD, la nivel european, ar putea fi in favoarea Laurei Codruta Kovesi.

"Sunt etape pe care doamna Kovesi le-a castigat. Va dati seama ca Tudorel Toader, Viorica Dancila, Liviu Dragnea, oameni politici izolati in Europa, cu zero credibilitate, nu vor mai putea intoarce aceasta victorie.

Europarlamentarii PSD au facut tot ce au putut pentru a impedica aceasta victorie a candidatului roman si au esuat. Este foarte bine ca au esuat", declara Muresan.

Potrivit acestuia, Guvernul Romaniei, condus de PSD si ALDE, a folosit toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru a afecta sansele candidatului roman: "Vestea buna este ca i-am invins".

Cine sunt eurodeputatii romani care au votat pentru Kovesi si cine cei ce au votat impotriva

De unde au venit voturile

Muresan mai explica ca cele mai multe voturi pentru Kovesi au venit de la PPE - grupul din care face parte si PNL -, ALDE, verzi dar chiar si de la parlamentari din grupuri de extrema stanga.

"Au votat-o pe baza audierii de ieri. Aseara, la finalul audierii, chiar un comunist francez a spus doamnei Kovesi urmatorul lucru: am vazut campania de dezinformare la adresa dumneavostra, va spun ca suntem insensibili la aceasta campanie, apreciem curajul dumneavostra.

Pesedistii nu au reusit sa convinga nici macar comunistii din Parlamentul European", conchide Muresan.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Siegfried Muresan Kovesi, #Siegfried Muresan procuror european, #Siegfried Muresan Dragnea, #Siegfried Muresan Toader, #Siegfried Muresan Dancila , #Parchet European