Seful Comisiei SRI: Horia Georgescu a mers la Bruxelles sa gireze numirile lui Nitu si Kovesi

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 17:23 4921 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Horia Georgescu, fost sef al Agentiei Nationale de Integritate, ar fi declarat joi, in fata Comisiei de Control SRI, ca a girat, la Bruxelles, la cererea lui George Maior, numirile Laurei Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu, deoarece exista o ingrijorare cu privire la cei doi.

"La intrebarea daca Georgescu ar fi putut fi numit ministru al Justitiei, a fost propus sau i s-a propus acest lucru, a spus nu confirm si nu infirm. Este clar ca au existat discutii in acest sens", a declarat Claudiu Manda, presedintele Comisiei de Control SRI, la finalul audierii.

Acesta a afirmat ca Horia Georgescu a relatat cum a mers la Bruxelles sa gireze numirile Laurei Codruta Kovesi si a lui Tiberiu Nitu, in functiile de procuror sef DNA, respectiv procuror general.

"Georgescu a mai relatat ceva. Atunci cand au fost nominalizati pentru procuror sef al DNA Kovesi si Nitu, spunea ca au existat discutii cu dl Maior, ca exista o ingrijorare a europenilor ca nu e o solutie oportuna si ca a fost rugat sa mearga la Bruxelles si sa discute cu reprezentantii Comisiei Europene, ca sa-i asigure ca Kovesi si Nitu sunt propuneri bune si ca isi vor face treaba", a mai spus Manda.

Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu au fost propusi la sefia DNA, respectiv Parchetului General, in aprilie 2013, de Guvernul Ponta si numiti in functie de presedintele de atunci Traian Basescu, in urma a ceea ce ulterior a devenit cunoscut drept "trocul procurorilor".

Citeste si alte declaratii facute dupa audierea lui Horia Georgescu in Comisia SRI:

Manda il recheama de urgenta pe Maior la Comisia SRI: Ne-a mintit!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News