Regimul Dragnea trece Rubiconul cu sicanarea Laurei Kovesi

Vineri, 29 Martie 2019, ora 16:05
17575 citiri
Regimul Dragnea trece Rubiconul cu sicanarea Laurei Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ce loc si-a rezervat regimul Dragnea in istoria Romaniei? Ce promit lozincile PSD si ce viitor anunta tratamentul aplicat Laurei Kovesi de hotii ce striga hotii si deplang politizarea Justitiei in timp ce o politizeaza?

In 2016, Dragnea si formatiunea sa profitau de patriotismul si de dorinta de schimbare a romanilor, promitandu-le, cu mult succes electoral, atat "schimbarea", cat si imputernicirea romanilor. Schimbarea chiar a venit. Sub forma distrugerii statului de drept. Si a amplificarii fara precedent a sfidarii, a arogantei, a insolentei, a propagandei si demagogiei de extractie totalitara.

In schimb, putere PSD-ul n-a dat romanilor, ci cleptocratiei si ideologiei mafiot-ultranationaliste care a inlocuit national-comunismul ceausist. Cu alte cuvinte, partidul care e in toate s-a autoimputernicit. Rezultatul? A distrus democratia. A redevenit partid-stat.

In consecinta, tara s-a recontaminat cu morbul ciumei rosii. Iar recidiva a alungat alte sute de mii de romani din propria tara, socata de un PSDragnea, care, omorandu-i justitia, i-a pus liber si nesilit de nimeni pe grumaz cea mai gregara, ticaloasa si neghioaba conducere de care a avut parte Romania de la Antonescu, legionari si stalinisti incoace.

Ce promite PSD la europarlamentarele din 2019?

Inca si mai mult dezastru. Desavarsirea catastrofei. Caci, nu-i asa, "Romania merita mai mult", dupa cum, inselator, sustine sloganul actual al principalei formatiuni guvernamentale.

Lozinca sugereaza ca extremistul, pro-penalul partid dragniot ar fi, culmea, chintesenta patriotismului, nu a tradarii nationale. Ca deci ar echivala, chipurile, cu tara pe care, in realitate, Liviu Dragnea si ai lui o fac de rusine in Occident.

Ce poate deci spera electoratul de la un vot pro-PSD-ist? Simplu. O vesela continuare a operei demolatoare de libertate, drepturi si democratie furnizata de partidul oligarhului infractor.

Imersata in ceata confuziei create prin dezinformare de conducatorii ei tot mai tiranici, prin perpetuarea argumentelor falacioase, de tipul "ad hominem" si "al omului de paie" (ba tu esti securist), tara s-ar vedea tot mai dezbinata si mai captiva. Miza escrocheriilor s-ar amplifica.

Ar spori indoctrinarea si manipularea printr-o presa aservita. Ar lua amploare samavolniciile politice, legislative si judiciare. Lacheii liderului PSD ar continua sa incrimineze un imaginar "stat paralel", spre a-l escamota pe cel alcatuit de cleptocrati si a sugera romanilor carora le sugruma libertatea si drepturile si le distrug economia, furandu-i din rasputeri, ideea falsa potrivit careia nu penalii supremi si clientii lor sunt la putere. Ca, deci, romanii ar fi, chipurile, victimele altora.

Faptasii cataclismicei metamorfoze s-ar disculpa tot mai lesne. Intrucat nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase, liderii PSD-ALDE-UDMR n-ar mai fi, pasamite, responsabili pentru mizeria catre care au indreptat tara, pentru jaf, lichidarea independentei magistratilor si uciderea democratiei.

Sefii coruptibili ai Justitiei si stapanii lor politici, care i-au rapit justitiei capacitatea de a fi impartiala si nepolitizata, ar deplange in continuare, cu lacrimi de crocodil, ca ai sefei CSM Savonea, "politizarea justitiei", politizate chiar de cleptocrati.

Calus in gura lui Kovesi

S-ar perpetua, in fine, sicanarea la sange a magistratilor realmente independenti, ca Laura Kovesi, prin intermediul unor scule si instrumente de tortura de forma unor insi parand cu totul nedemni de o magistratura, de orice dregatorie, ca Adina Florea. Ori ca seful SS, al sectiei speciale de investigare a magistratilor, Gheorghe Stan.

Joi, Kovesi a fost audiata aproape 7 ceasuri de sectia de ancheta a magistratilor. Nu mai e mult pana la egalarea recordurilor anchetelor interminabile, derulate de Securitate in Gulagul romanesc.

Si, ca si atunci, acuzatei i s-a varat in gura un calus, de vreme ce procurorul de caz i-a "interzis" inculpatei "sa vorbeasca cu presa". "E o masura de a-mi inchide gura", a precizat Kovesi, pe drept. Mai grav, ea a fost plasata sub control judiciar de catre procurorii Sectiei de anchetare a magistratilor. Ceea ce echivaleaza cu interdictia de a parasi tara.

Or, inzestrata cu o biografie ireprosabila si cu o competenta recunoscuta de experti neutri, Kovesi e candidat la functia de procuror-sef european. Pare evident ca se incearca torpilarea cu orice mijloace, inclusiv prin "fabulatii intocmite...in scopul denigrarii", a izbanzii ei meritate, daca nu si previzibile, in cursa pentru sefia Parchetului European.

Cu aceasta infamie de proportii fara precedent, prima nedreptatire fatisa, flagranta si aroganta a unui magistrat independent pe baza de legi ale Justitiei strambate si politizate, regimul Dragnea se pregateste, neindoielnic, sa treaca Rubiconul.

Pe drumul Venezuelei

Nu conteaza prea mult daca socialistii europeni se alarmeaza, in fine, sau, spre paguba lor politico-electorala, se vor mai preface o data c-au orbit, subminand durabil increderea electoratului. Caci socialistii sunt oricum pe duca. Altele insa conteaza.

De pilda, PSD efectueaza o traversare fatala, parasind definitiv consensul democratic al lumii libere. Alea iacta est!

E traversarea fatala prezisa inca din 2017 de observatori lucizi, ingrijorati de semnalele restaurationismului fostului PCR. Si de indiciile socantei lui derive totalitare.

E acelasi salt pe un drum fara intoarcere ca al national-socialistilor venezueleni. Si ei au inceput prin a rasturna adevarul. Prin a le promite cetatenilor independenta de SUA, de multinationale, de versiunea locala a "statului paralel". Si ei si-au clamat la tot pasul falsul patriotism inainte de a-si infometa si ucide cu zile poporul.

Si ei au ajuns, ajutati de rusii lui Putin, de comunistii cubanezi si chinezi si de ayatolahi, sa puna sub urmarire dregatori perfect onesti si curajosi, ca Juan Guaido, sa-i plaseze sub control judiciar, sa le interzica drepturi si functii politice. Si sa traga in poporul revoltat, dar pasnic.

Dar mai conteaza, oare, ceva? Desigur. Conteaza protestul masiv. Conteaza alarmarea Comunitatii Internationale. Conteaza solidarizarea in masa, pe fata, cu omul nedreptatit. Conteaza boicotarea aparatului de propaganda. Si conteaza mersul la vot, atat la alegeri, cat si la referendum.

Petre M. Iancu

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#regim Dragnea Kovesi , #Adina Florea