Procesul intentat de Laura Codruta Kovesi Antenei 3 incepe cu o amanare la Ploiesti - UPDATE

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 09:58
4149 citiri
Procesul intentat de Laura Codruta Kovesi Antenei 3 incepe cu o amanare la Ploiesti - UPDATE
Foto: Arhiva/Ziare.com

Procesul intentat de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, postului de televiziune Antena 3 si mai multor angajati ai acestuia a fost reluat, miercuri, la Curtea de Apel Ploiesti, unde are loc primul termen, dupa ce dosarul a fost stramutat de la Curtea de Apel Pitesti.

UPDATE 09:57 Procesul a inceput insa cu o amanare, la solicitarea paratilor. Laura Codruta Kovesi a fost prezenta in sala de judecata, aceasta fiind asistata de o avocata din Baroul Sibiu, insa niciunul dintre angajatii Antena 3 nu a fost prezent la proces, ei solicitand in scris, din motive legate de reprezentarea in fata instantei, amanarea procesului.

Curtea de Apel Ploiesti a admis solicitarile si a stabilit ca termen al procesului data de 4 aprilie.

La iesirea din sediul Curtii de Apel Ploiesti, Kovesi nu a dorit sa faca declaratii jurnalistilor cu privire la acest proces, explicand ca este vorba despre o cauza privata.

Dosarul, care intre iunie 2016 si ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curtii de Apel Pitesti, a fost stamutat prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind scos de pe rolul instantei pitestene in 19 ianuarie.

Aceasta este pentru a doua oara cand instanta suprema decide stramutarea dosarului in care sefa DNA ii denunta pe jurnalisti ai Antenei 3 pentru ca ar fi acuzat-o, pe post, de musamalizarea anchetei in dosarul lui Mircea Basescu.

In 21 aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea dosarului in care procurorul-sef al DNA a dat in judecata mai multi jurnalisti si postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucuresti, unde era inregistrat din 29 decembrie 2015 si avusese primul termen in 23 martie.

Cererea de stramutare a fost formulata de catre Mugur Ciuvica, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor si SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat in judecata, in nume personal, dupa afirmatiile facute pe postul de televiziune in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Pitesti a fost inregistrat in 3 mai, iar primul termen de judecata dupa stramutare a fost stabilit in 8 iunie.

In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte actiunea Laurei Codruta Kovesi si a obligat in solidar Antena 3 si pe Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc sa-i plateasca procurorului-sef al DNA 250.000 de lei.

Actiunea a fost depusa de catre Codruta Kovesi, in nume personal, in februarie 2015, la Tribunalul Bucuresti si are ca obiect daune morale "pentru afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Kovesi proces Antena3 Ploiesti , #DNA