Procesul intentat de Kovesi postului Antena 3 a fost amanat din cauza unui jurnalist (Video)

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 19:37
4064 citiri
Procesul intentat de Kovesi postului Antena 3 a fost amanat din cauza unui jurnalist (Video)
Foto: Arhiva/Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti a amanat procesul intentat de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, postului de televiziune Antena 3, dupa ce jurnalistul Razvan Savaliuc a recuzat completul de judecata.

Miercuri ar fi trebuit sa se desfasoare ultimul termen in acest proces, in care jurnalisti de la Antena 3 au fost obligati de instanta de fond sa plateasca daune morale de 250.000 de lei Laurei Codruta Kovesi, pentru o serie de afirmatii la adresa ei facute intr-o emisiune din iunie 2014.

In sala de judecata au fost prezenti jurnalistii Mihai Gadea, Razvan Savaliuc, Mircea Badea, Adrian Ursu si analistul Mugur Ciuvica.

Razvan Savaliuc le-a recuzat pe cele doua judecatoare care se ocupa de acest caz, Gabriela Manuela Radulescu si Adreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de indeplinirea obligatiilor profesionale cu rea-credinta. Savaliuc este nemultumit de faptul ca instanta nu i-a acceptat ca proba la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar contine un fals, respectiv faptul ca el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Antena 3 in proces cu Kovesi: Jurnalistii acuza hartuiri in instanta

Cererea de recuzare va fi dezbatuta de un alt complet de judecata, urmand a se stabili un termen cand procesul va fi reluat.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca postul Antena 3, jurnalistii Mihai Gadea, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica sa plateasca in solidar daune morale in valoare de 250.000 de lei procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru o serie de afirmatii la adresa ei facute in emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Kovesi a castigat pe fond procesul cu Antena3: Cati bani va primi

Decizia nu este definitiva, iar toate partile au declarat recurs.

In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si pe jurnalistii mentionati, reclamand faptul ca in emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.

In actiunea depusa in instanta, Kovesi le-a cerut judecatorilor sa oblige Antena 3 si pe cei cinci sa plateasca in solidar suma de un milion de lei, reprezentand prejudiciul creat, dar si cheltuielile de judecata. Kovesi sustinea ca in emisiune au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#proces Kovesi Antena 3 amanat, #proces Kovesi amanat Razvan Savaliuc, #Razvan Savaliuc proces Kovesi, #proces Kovesi Antena 3 , #DNA