Prima reactie a lui Kovesi dupa ce Ponta a sustinut ca Dragnea a rugat-o sa-l ajute. Ce spune sefa DNA de toate acuzatiile care i se aduc (Video)

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 11:49
24840 citiri
Prima reactie a lui Kovesi dupa ce Ponta a sustinut ca Dragnea a rugat-o sa-l ajute. Ce spune sefa DNA de toate acuzatiile care i se aduc (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Laura Codruta Kovesi a vorbit despre cele mai recente declaratii din spatiul public care o vizeaza, si anume cele ale fostului premierul Victor Ponta care sustine ca l-a vazut personal pe Liviu Dragnea cum se ruga de sefa DNA sa il ajute intr-un dosar penal.

"Sa nu uitam ca (Liviu Dragnea - n.red.) a fost trimis in judecata in 2013 dupa ce am preluat mandatul la DNA, a fost condamnat intr-un dosar, a fost din nou trimis in judecata in alt dosar, adica nu cred ca poate sa spuna cineva ca a fost favorizat intr-un fel sau altul.

Cel putin nu cat eu am detinut functia de procuror sef al DNA, cand pot sa va spun ca orice inculpat, indiferent de functia pe care a avut-o, de notorietatea sau averea pe care a avut-o, DNA-ul si-a facut treaba si a aplicat legea fara sa facem deosebiri intre un inculpat care detine sau nu o anumita pozitie", a spus Kovesi, intr-un interviu realizat in cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania.

In ce-l priveste pe Ponta, Kovesi a combatut si declaratiile fostului premier conform caruia dosarul in care a fost vizat de DNA ar fi fost clasat.

"Nu comentez ce spun in spatiul public inculpatii intr-un dosar penal sau oamenii politici, pot doar sa spun ca un dosar in care a fost implicat fostul premier a fost solutionat cu rechizitoriu, a fost trimis la ICCJ, s-au solutionat toate cererile si exceptiile in camera preliminara si s-a dispus inceperea judecarii pe fond.

Deci in acest moment dosarul se judeca la ICCJ. Faptul ca poate in spatiul public nu se urmareste la fiecare termen ce se intampla nu inseamna ca nu se intampla nimic", a punctat sefa DNA.

Amintim ca miercuri fostul lider al PSD Victor Ponta a sustinut ca pe un singur coleg din PSD - Liviu Dragnea - l-a vazut cu ochii sai si l-a auzit cu urechile sale cand se ruga de Laura Codruta Kovesi si de Florian Coldea sa il ajute cu dosarul penal. (Iata aici declaratiile lui Victor Ponta)

In replica, Dragnea a povestit cand si in ce context s-a intalnit de-a lungul timpului cu sefa DNA. (Vezi replica lui Liviu Dragnea)

"Daca ar trebui sa raspund la fiecare acuzatie a inculpatilor, as sta la TV 8 ore pe zi"

Sefa DNA a explicat si de ce nu raspunde acuzatiilor ce i se aduc in spatiul public de diferiti politicieni, majoritatea dintre ei vizati de anchete anticoruptie.

"De vreun an si jumatate - 2 ani, e o moda ca anumiti inculpati sa invoce anumite situatii presupuse, inventate, situatii care nu sunt adevarate, nu corespund realitatii, sa faca tot felul de afirmatii. Din 2 motive nu le comentez: am o obligatie de rezerva ca magistrat si nu pot sa intru intr-un dialog public cu inculpatii sau cu alte persoane pe care noi le cercetam, sau cu martori sau cu parti civile si acesta este motivul pentru care de multe ori nu comentam astfel de situatii.

Inculpatii pot sa-si aleaga cum isi fac apararea. Isi fac apararea depunand cereri la noi sau isi fac apararea in spatiul public invocand diverse situatii sau comentand dosarul sau comentand incadrarea juridica a faptei. Este dreptul lor sa faca acest lucru, dar noi ca procurori nu putem intra in dialog cu ei.

Si al doilea motiv este faptul ca (...) daca ar trebui sa raspund in fiecare zi la cate declaratii se aduc eu cred ca ar trebui sa stau in fiecare zi la TV 8 ore, sa raspund numai acestor lucruri, unele total neadevarate, false, situatii inventate sau prezentate intr-un alt fel", a explicat Kovesi.

Proiectul Once Upon a Time in Romania este realizat de Initiativa Romania, in parteneriat cu revista Vice Romania, Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate si Ambasada Canadei in Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Laura Codruta Kovesi Dragnea dosar penal, #Kovesi ajutat Dragnea dosar penal Ponta , #DNA