Ponta: M-am intalnit prima data cu Kovesi intr-un cadru informal la o podgorie a lui Ghita Update

Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 16:01
19384 citiri
Ponta: M-am intalnit prima data cu Kovesi intr-un cadru informal la o podgorie a lui Ghita Update
FOto: Facebook / Victor Ponta

Victor Ponta sustine ca prima data cand s-a intalnit cu Laura Codruta Kovesi intr-un cadru informal a fost in 2011, la o podgorie detinuta de omul de afaceri Sebastian Ghita, acesta din urma confirmand afirmatia fostului premier.

"Prima data in viata mea cand m-am intalnit cu doamna Kovesi intr-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghita, nu acasa. Nu stiu daca o mai are acum, avea o podgorie intre Ploiesti si Mizil. Acolo m-am intalnit prima data cu doamna Kovesi in 2011", a declarat Victor Ponta intr-un interviu pentru Antena 3, care urmeaza sa fie difuzat integral sambata seara.

La scurt timp dupa publicarea acestor declaratii, deputatul Sebastian Ghita a intervenit in direct la Romania TV si a spus ca intalnirea intre Ponta si Kovesi, pe atunci procuror general, a avut loc acolo. In schimb, desi din declaratia lui Ponta se intelege ca se cunoscusera la nivel oficial pana atunci, Ghita sustine ca la podgorie fostul premier a intalnit-o pe Kovesi intaia data.

"A fost o petrecere privata, era toamna, se culegea via. A venit si Ponta si atunci s-au cunoscut prima data", a spus Sebastian Ghita, insistand pe prietenia sa cu Kovesi, desi aceasta a negat orice fel de amicitie.

Tot sambata, fostul ofiter SRI Daniel Savu, senator PRU si coleg de partid cu Sebastian Ghita, a sustinut, la Antena3, ca "Sunt imagini cu cei doi si ele vor apare in presa". Savu nu a spus nici ce fel de imagini, nici cand vor aparea, si nici de unde are informatiile.

Update 18:00: Traian Basescu spune ca asteapta din partea Laurei Codruta Kovesi o "replica pe masura" pentru "inculpatul tupeist Sebastian Ghita si plagiatorul Victor Viorel Ponta" in cazul celor doua "povesti care circula in spatiul public", cea legata de musamalizarea plagiatului si cea de astazi.

" (...) In perioada 2011 - 2014, cand indeplinise si indeplinea succesiv functiile de Procuror General si Procuror Sef DNA, Laura Codruta Kovesi il vizita relativ frecvent pe inculpatul Sebastian Ghita la domiciliul sau din Ploiesti, participand la evenimente si sarbatori de familie (in acea perioada, Sebastian Ghita era inculpat in dosarul Tracia - Asesoft).

Cu certitudine, cele doua povesti, sper eu fabricate si care circula in spatiul public, au ca obiectiv erodarea credibilitatii sefei DNA. In acelasi timp, sunt convins ca aceste povesti publice nu vor putea deturna cursul dosarelor penale facute corect de procurori, pentru ca DNA este o institutie si nu un singur om.

Cred ca toti cei care au investit si investesc incredere in Laura Codruta Kovesi au nevoie de un raspuns public ferm al acesteia. Sper din tot sufletul ca, la sfarsitul acestei intamplari publice, cel incoronat cu titlul de mincinos sa fie Sebastian Ghita", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, la Europa FM, ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita".

Declaratiile acesteia au fost facute dupa ce Ghita a sustinut ca a participat la falsificarea raportului care sa arate ca teza de doctorat a sefei DNA nu este un plagiat pentru ca la acea vreme avea "o relatie foarte apropiata" cu Kovesi, "fiind practic prieteni".

Ghita a depus, marti, la Parchetul General, si un autodenunt pentru ca in 2012 ar fi participat la acest fals.

Kovesi a raspuns ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ghita Ponta Kovesi podgorie intalnire, #Ponta Ghita prieten Kovesi , #plagiat