Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 20:53
40328 citiri
Plagiate.ro: Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi
Foto: Arhiva/Ziare.com

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), prin plagiate.ro, a transmis printr-un comunicat ca ei considera ca teza de doctorat a lui Kovesi este plagiat.

Anuntul vine dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a sustinut, marti, la Parchetul general, ca a participat la "masluirea" raportului tehnic de expertiza prin care s-a stabilit, in 2012, ca procurorul sef al DNA, nu a plagiat in teza de doctorat.

"In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea 'Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal'", a Laurei Codruta Kovesi, se arata intr-un comunicat de presa postat pe plagiate.ro.

Teza de doctorat l-a avut in calitate de conducator stiintific pe profesorul universitar dr. Viorel Pasca, fiind prezentata la Universitatea de Vest din Timisoara, in 2011.

"Rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016", se mai arata in comunicat.

In continuare sunt mentionate trei lucrari din care au fost preluate "fara citare" paragrafe, fara ca acestea sa fie prelucrate.

Vezi aici care sunt cele 3 lucrari mentionate

"Avand in vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat, solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi si sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei", se mai arata in comunicatul Asociatiei Grupului pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#plagiate ro Kovesi plagiat, #Kovesi plagiat confirmat, #Kovesi plagiat GRAUR , #plagiat