Monica Macovei: Ce a facut Tudorel Toader e incalcarea separatiei puterilor in stat. Sa nu mai spuna ca e independent

Joi, 22 Februarie 2018, ora 21:06
11270 citiri
Monica Macovei: Ce a facut Tudorel Toader e incalcarea separatiei puterilor in stat. Sa nu mai spuna ca e independent
Foto: Facebook/Monica Macovei

Monica Macovei considera ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a incalcat separatia puterilor in stat, punand Parlamentul si Guvernul deasupra justitiei si comportandu-se ca "sluga politicienilor anchetati sau condamnati penal".

"Comunicarea facuta de ministrul Justitiei prin care in final a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a doamnei Kovesi a fost o comedie proasta, penibila, incepand de la faptul ca s-a prezentat pe el insusi, spunand cat e de perfect el din punct de vedere profesional, ca si cum asta ar urma sa legitimieze toate ineptiile si minciunile pe care le a spus dupa aceea", a spus Macovei pentru Ziare.com.

Europarlamentarul spune ca ministrul Justitiei s-a facut de ras "si pe plan personal, si pe plan guvernamental".

Mai mult chiar, a dovedit ca nu este independent politic, asa cum a pretins: "O constatare foarte simpla: Tudorel Toader a devenit sluga politicienilor anchetati sau condamnati penal, sa nu mai sustina ca este ministru independent, ca nu mai este!

S-a facut de ras mergand pe mana unor politicieni cu dosare penale, Dragnea chiar spunea ca se asteapta ca Tudorel Toader sa nu se faca de ras astazi si s-a facut de ras.

Pana si Dragnea se indoia de capacitatea lui Tudorel Toader de a comunica ceva logic si intemeiat si poate chiar stia ca nu are ce comunica. Faptul ca Dragnea a spus ca se astepta ca Tudorel Toader sa nu se faca de ras arata o relatie de genul papusar si papusa trasa de sfori, ca la teatrul de papusi", argumenteaza Monica Macovei.

In opinia acesteia, Tudorel Toader a spus lucruri neadevarate si nu a spus lucruri esentiale. "De exemplu, procurorul Negulescu a fost exclus din magistratura, si nu protejat. In ultimii opt, noua ani sunt circa 90 de judecatori si procurori condamnati definitiv. Nu a spus absolut nimic despre activitatea manageriala a procurorului sef al DNA. Tot ce a spus s-a referit la cu totul altceva. Or, potrivit legii, numai un management prost, dovedit cu elemente concrete, poate legitima o procedura de revocare".

Macovei a amintit si despre explicatiile lui Toader, cum ca Laura Kovesi a afectat imaginea tarii. "A spus ca doamna Kovesi a facut Romania de ras, prin interviuri date la Euronews si in alta parte. Si azi a aparut un articol in Financial Times in care sunt criticati politicienii romani pentru ceea ce fac in Romania, si in 17 februarie a mai fost un alt articol. Comunicarea publica pe care a facut-o Kovesi este absolut normala, daca institutia ta e atacata, tu trebuie sa iesi sa o aperi".

"Practic, prin aceste declaratii si invinuri aduse doameni Kovesi, politicienii au facut tara de ras. DNA si protestatarii au ridicat tara, ce a facut Tudorel Toader in seara asta e incalcarea separatiei puterilor in stat, punand Parlamentul si Guvernul deasupra justitiei. Aceasta nu mai este stat de drept", este concluzia Monicai Macovei.

Iata aici cum s-a desfasurat declaratia de presa in care Toader a cerut revocarea sefei DNA

Raportul intocmit de ministrul Justitiei va fi postat pe site-ul Ministerului Justitiei si apoi trimis la sectia de procurori a CSM, pentru avizare, precum si presedintelui Romaniei, care va decide daca o revoca sau nu pe sefa DNA, potrivit Constitutiei.

Imediat dupa anuntul lui Toader, oamenii au inceput sa se stranga in Piata Victoriei pentru a-si arata revolta fata de decizia lui Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tudorel Toader Kovesi revocare, #Monica Macovei DNA Tudore Toader , #revocare