Manfred Weber (PPE), reactie dura la procedurile impotriva lui Kovesi: Total inacceptabil in Europa!

Vineri, 29 Martie 2019, ora 14:50
10388 citiri
Manfred Weber (PPE), reactie dura la procedurile impotriva lui Kovesi: Total inacceptabil in Europa!
Foto: Arhiva Ziare.com

Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European (PPE) la functia de presedinte al Comisiei Europene, este foarte ingrijorat de vestea ca Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub control judiciar.

El sustine ca ceea ce se intampla este total inacceptabil si fara precedent intr-o tara care detine presedintia Consiliului UE.

"Sunt foarte ingrijorat de relatarile media asupra procedurilor deschise contra Laurei Kovesi. Acest fapt este total inacceptabil in Europa si fara precedent pentru o tara care detine presedintia Consiliului UE.

Fac apel la ceilalti membri ai Consiliului sa ia pozitie si catre Comisia Europeana sa garanteze ca procedura de selectie este corecta si independenta. Astept o reactie puternica de la vicepresedintele Frans Timmermans", a declarat Manfred Weber pentru Ziare.com.

Weber a mai spus ca fosta sefa DNA are toata sustinerea Partidului Popular European pentru sefia Parchetului European si solicita grupurilor S&D si ALDE sa ia pozitie contra partidelor-surori din Romania.

"Doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru a deveni procuror-sef european si are intreg suportul grupului PPE. Si daca procedurile legale contra doamnei Kovesi nu sunt retrase, vom cere o dezbatere in plenara urmatoare a PE.

De asemenea, solicitam grupurilor S&D si ALDE sa ia pozitie contra partidelor-surori din Guvernul Romaniei. Dar aceasta nu este despre partidele politice, ci despre justitia motivata politic si despre esecul luptei contra coruptiei intr-un stat membru", ne-a mai declarat liderul german al gruparii PPE in Parlamentul European.

De asemenea, acesta solicita tuturor institutiilor europene implicate, precum si celorlalte grupuri parlamentare, sa ia pozitie fata de actiunile Guvernului roman contra Laurei Codruta Kovesi.

Si Comisia Europeana a reactionat dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost inculpata si plasata sub control judiciar de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).

Iata aici detalii - Reactia Comisiei Europene in cazul Kovesi: Toti candidatii trebuie sa poata participa neingraditi la toate etapele procedurii de selectie

Amintim ca Laura Codruta Kovesi a fost inculpata si plasata sub control judiciar de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), joi seara, dupa mai bine de 6 ore de audieri in dosarul instrumentat de procurorul Adina Florea si deschis in urma unor acuzatii ale lui Sebastian Ghita. Fosta sefa a DNA nu poate parasi tara fara aprobarea Adinei Florea, nu poate profesa ca procuror si nici nu are voie sa vorbeasca in presa despre ceea ce i se intampla.

Vezi si Kovesi nu poate parasi tara fara aprobarea Adinei Florea. Ce obligatii mai are cat e sub control judiciar

Kovesi a contestat vineri masura controlului judiciar.

Citeste si un interviu acordat de Manfred Weber Ziare.com despre cazul Kovesi - Manfred Weber (PPE): Cazul Kovesi este un semn ca in Romania sunt probleme. Articolul 7 e insuficient - Interviu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Manfred Weber inculpare Kovesi , #Adina Florea