Lider UMDR: Kovesi isi va duce mandatul de la DNA pana la capat

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 12:55
3807 citiri
Lider UMDR: Kovesi isi va duce mandatul de la DNA pana la capat
Foto: Facebook/Attila Korodi

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, crede ca, desi DNA are o problema de credibilitate, Laura Codruta Kovesi isi va duce mandatul pana la capat. De altfel, presedintele Iohannis a anuntat ca nu vede niciun motiv pentru a o demite pe Kovesi, iar un raport al ministrului Justitiei privind activitatea institutiei este asteptat joi.

"Exista cateva nelamuriri, mai ales privind cazurile din Ploiesti, dar sunt si alte elemente care arata ca in DNA exista sau pot sa existe anumite metodologii, practici, care nu sunt corecte, dar daca sunt adevarate sau nu aceste informatii noi nu putem spune. Singura institutie care va putea sa spuna este Inspectia Judiciara si CSM-ul.

Procuroarea sefa, Laura Codruta Kovesi, a zis ca nu demisioneaza, a zis ca toate elementele aduse in discutie sunt facute de oameni care sunt acuzati de infractiuni si din cauza aceasta nu sunt credibile. Pe de alta parte, presedintele Romaniei a zis ca el nu vede la ora actuala argumente sa o demita pe procuroarea sefa. Si atunci suntem in situatia in care trebuie sa punem intrebarea daca se va schimba ceva. Eu nu cred ca se va schimba ceva pe termen scurt. Noi credem ca si cred ca procuroarea sefa isi va duce mandatul pana la sfarsit, in anul 2019", a declarat Attila Korodi, la RFI Romania.

In opinia acestuia, DNA are o problema de credibilitate "pentru ca raspunsurile date institutional de DNA la scandalurile care la ora actuala exista inca nu sunt concludente si problema care se pune e daca nu vor aparea si alte astfel de scandaluri, alte inregistrari, alte lucruri care sunt aduse de diferite persoane in fata opiniei publice si daca nici acelea nu sunt aduse cu argumente sau contraargumente, nu sunt analizate institutional si societatea romaneasca nu va primi un raspuns solid, atunci aceasta institutie DNA va pierde enorm de mult si va pierde Romania atunci, probabil", spune deputatul UDMR.

Ministrul Justitiei ar urma sa prezinte joi, la ora 18:00, raportul de activitate al DNA.

Toader a decis aceasta data, dupa ce, saptamana trecuta, a precizat ca va prezenta in camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfasurata la nivelul Ministerului Public, DIICOT si DNA, iar distinct de acel raport, va face o informare de presa in care va prezenta continutul raportului cu privire la activitatea DNA.

Baletul lui Tudorel Toader cu revocarea Codrutei Kovesi. Cui foloseste?

Special pentru a clarifica situatia DNA, Tudorel Toader s-a intors de urgenta din Japonia, dupa ce premierul Viorica Dancila i-a cerut sa isi intrerupa de urgenta vizita oficiala pe care o intreprindea, in contextul scandalului Cosma-DNA.

Scandalul a fost declansat de fostul deputat PSD Vlad Cosma care a difuzat la Antena 3 mai multe inregistrari in care discuta cu fostul procuror DNA Mircea Negulescu si cu procurorul sef DNA Prahova, Lucian Onea, privind fabricarea unor probe. Discutiile se refereau la ancheta intr-un dosar aflat pe rolul DNA Prahova.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Attila Korodi DNA Kovesi, #PSD DNA Kovesi UDMR , #DNA
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
DNA are probleme de credibilitate...