Laura Codruta Kovesi, invitata la Conferinta Presedintilor din Parlamentul European sa vorbeasca despre Parchetul European

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 09:38 2607 citiri
Laura Codruta Kovesi va vorbi despre Parchetul European la Conferinta PE FOTO (generica) captura Youtube

Procurorul sef al Parchetului European Laura Codruta Kovesi a fost invitata sa se adreseze Conferintei Presedintilor din Parlamentul European pe tema functionarii institutiei pe care o conduce, anunta intr-o postare pe Twitter Dacian Ciolos, presedinte al grupului Renew Europe.

"Multumit ca, la solicitarea Grupului Renew Europe, Laura Codruta Kovesi va fi invitata la Conferinta Presedintilor pentru a discuta pe tema lansarii Parchetului European si a provocarilor acestuia. Va fi abordata tema riscurilor pentru functionarea sa, astfel incat sa poata combate coruptia in Uniunea Europeana", a scris Ciolos pe Twitter.

Parchetul European (European Public Prosecutor's Office, EPPO), o noua instanta menita sa lupte impotriva fraudei si coruptiei care afecteaza fondurile Uniunii Europene (UE) a intrat in functiune la 1 iunie, sefa institutiei, Laura Codruta Kovesi, salutand ceea ce a numit "un moment istoric".

"Succesul nostru este o chestiune de credibilitate a Uniunii noastre", a declarat fosta sefa DNA, care a subliniat ca infiintarea acestei institutii a necesitat "mai mult de doua decenii de discutii" si "negocieri politice dificile".

Una dintre misiunile parchetului este sa supravegheze folosirea miliardelor de euro prevazute prin Planul de relansare economica postcovid, care urmeaza sa fie distribuite statelor membre UE in lupta impotriva consecintelor economice ale crizei sanitare provocate de pandemia Covid-19.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com