Laura Codruța Kovesi cere puteri sporite pentru procurorii europeni: „Nu putem investiga contrabanda acolo unde ar trebui”

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 09:47 2767 citiri
Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi FOTO Hepta

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, susține că e nevoie de o revizuire a regulamentelor pe baza cărora funcționează instituția pe care o conduce, astfel încât procurorii europeni să poată ancheta și infracțiunile de contrabandă, arată G4Media, care citează publicația Die Presse.

Potrivit sursei citate, Kovesi a spus că principala nevoie a Parchetului European este resursa necesară pentru a le da angajaților proiecția unei cariere pe termen lung.

”În primul rând, resurse pentru a ne asigura că angajații noștri au perspective de carieră pe termen mai lung – asta înseamnă mai mulți angajați care își pot permite să locuiască la sediul central al EPPO din Luxemburg și mai puține contracte de muncă temporare. În al doilea rând, procurori speciali în fiecare stat membru EPPO care lucrează îndeaproape cu noi. Și, nu în ultimul rând, o revizuire anterioară a regulamentului UE care guvernează modul în care funcționează agenția noastră. Nu în cinci ani, așa cum s-a planificat inițial, ci cât mai curând posibil”, a spus Kovesi.

Întrebată de ce e nevoie de o revizuire a regulamentului, Kovesi a spus: ”Pentru că s-a demonstrat că normele existente ne limitează activitatea. De exemplu, nu putem investiga contrabanda acolo unde ar trebui”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com