Răspunsul categoric al Laurei Codruța Kovesi privind posibila sa candidatură la prezidențiale: ”Nu, No, Nein, Nie”

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 16:20 6111 citiri
Laura Codruța Kovesi a precizat că nu este interesată de o carieră în politică FOTO Hepta

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kövesi, actual procuror-șef european, susține că nu va candida la alegerile prezidențiale din România, din 2024, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

Kovesi a precizat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova, că nu intenționează să intre în politică nici după încheierea mandatului său la conducerea Parchetului European.

”Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este "Nu", "No", "Nein", "Nie" și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund "Nu" în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a spus fosta șefă a DNA.

Kovesi a adăugat că, în prezent, preocuparea sa principală vizează activitatea de la Parchetul European.

”Principala mea atribuție a fost să construiesc o instituție. Am construit-o de la zero. Când am fost numită, am fost oarecum singură, am avut doar o echipă mică, de câțiva colegi, cu care am construit absolut tot, începând de la proceduri, buget, recrutări de personal. Suntem la început de drum. Vreau să construiesc o instituție europeană, independentă, puternică, care să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene. În momentul în care mandatul meu va ajunge la final, o să am, spun eu, o cunoaștere unică. O să cunosc foarte bine 22 de sisteme de justiție din Europa și nu doresc să candidez la președinția României”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Precizările au fost făcute în contextul în care, potrivit unui sondaj recent, românii se așteaptă ca procurorul-șef european să se confrunte în turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Potrivit sondajului, Laura Codruța Kövesi are o popularitate de 30%, bucurându-se de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com