Kovesi vrea sa ii dea in judecata pe cei care au lansat acuzatii mincinoase la adresa ei (Video)

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 14:40
9489 citiri
Kovesi vrea sa ii dea in judecata pe cei care au lansat acuzatii mincinoase la adresa ei (Video)
Foto: Arhiva

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, ca ia in considerare sa ii dea in judecata pe toti cei care au facut declaratii mincinoase la adresa ei in ultimele 24 de ore, in contextul scandalului declansat de Bercea Mondialu si soldat cu retinerea lui Mircea Basescu.

Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu, il acuza pe fratele presedintelui ca a primit mita pentru a-l scapa de inchisoare si spune ca o parte din suma de 2 milioane de euro ar fi ajuns la procurorul sef al DNA, la presedintele Inaltei Curti, judecatorul Livia Stanciu, si la Vasile Blaga. Presedintele PDL a negat categoric orice implicare in acest caz, iar CSM a sesizat Inspectia Judiciara, apreciind ca declaratiile afecteaza independenta justitiei.

Blaga dezminte ca ar fi implicat in scandalul Bercea Mondialu: Nu am nicio legatura cu el

Bercea Mondialu acuza sefii DNA si ICCJ: CSM le sare in aparare

Declaratiile date, joi, de Bercea din duba politiei au fost preluate de mass-media, iar pe unele posturi de televiziune au fost lansate, joi seara, acuzatii extrem de grave la adresa Laurei Codruta Kovesi si a Liviei Stanciu.

Intr-o interventie telefonica la postul Digi24, Laura Codruta Kovesi a subliniat faptul ca aceste "afirmatii mincinoase, de o gravitate extrema", au scopul de a decredibiliza persoana ei si institutia pe care o conduce, motiv pentru care a decis sa sesizeze CSM.

Intrebata daca va depune plangere penala pe numele lui Sandu Anghel, care a sustinut ca i-ar fi dat mita, seful DNA a explicat ca "aceasta persoana, desi a facut acea afirmatie, in momentul in care, intr-o procedura juridica, a fost invitata sa dea declaratie sau sa scrie personal a refuzat in mod categoric", motiv pentru care nu va formula plangere penala.

In schimb, Laura Codruta Kovesi a declarat ca va "analiza cu atentie toate afirmatiile din spatiul piblic facute in articole de presa si emisiuni de televiziune" in ultimele ore si ii va actiona in judecata pe cei care incearca sa ii "afecteze reputatia profesionala si sa ii stirbeasca autoritatea".

Pe de alta parte, seful DNA a spus ca nu comenteaza nimic din dosarul penal in care sunt implicati Sandu Anghel si Mircea Basescu, dar a reamintit ca plangerea depusa de primul a fost inregistrata luni la DNA Constanta, dosarul a fost preluat marti de structura centrala, impreuna cu alte plangeri, iar miercuri si joi au avut loc audieri.

"In patru zile procurorii au facut aceste demersuri", a punctat Kovesi.

Intrebata daca are informatii conform carora se fac presiuni directe asupra DNA in acest dosar in care este implicat fratele presedintelui, procurorul sef a negat, dar a explicat ca presiuni sunt si aceste "afirmatii mincinoase si interpretari tendentioase, in scopul intimidarii" sale si a celorlalti procurori din DNA, subliniind insa ca ele sunt fara efect.

"Nu ne intimideaza niste minciuni spuse in spatiul public, vom continua sa ne facem activitatea cu profesionalism si responsabilitate", a spus seful DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Kovesi judecata Bercea mita, #Bercea mita Basescu , #DNA