Kovesi: Sunt platite sume enorme pentru hartuirea procurorilor DNA. Nu ne intimideaza

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 11:51
12674 citiri
Kovesi: Sunt platite sume enorme pentru hartuirea procurorilor DNA. Nu ne intimideaza
Foto: Digi 24 TV

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca in ultima perioada au existat numeroase atacuri foarte agresive la adresa DNA din partea persoanelor cercetate. Sefa institutiei anticoruptie spune ca se platesc sume enorme pentru hartuirea procurorilor DNA.

Declaratiile au fost facute miercuri, inainte de intrarea la sedinta saptamanala a CSM, Laura Codruta Kovesti fiind intrebata de jurnalisti cum comenteaza afirmatiile facute de Victor Ponta potrivit carora ar fi intalnit-o prima oara in 2011, intr-un cadru informal, la o podgorie a lui Sebastian Ghita.

"Sunt atacuri foarte agresive in ultima perioada asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetam. Aceste atacuri sunt facute pentru a intimida procurorii, dar mai ales e o campanie extrem de agresiva pentru decredibilziarea activitatii DNA. Sunt platite sume enorme de bani pentru hartuirea procurorilor DNA si pentru aceste campanii de denigrare", a declarat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul sef al DNA a incadrat in acelasi context si acuzatiile de plagiat aduse la adresa sa, precum si activitatile Black Cube.

"Sunt campanii platite de hartuire a DNA si de decredibilizare a DNA", a subliniat inca o data Laura Codruta Kovesi, intrebata fiind de jurnalisti, adaugand totodata ca aceste atacuri sunt facute "doar de inculpatii pe care ii cercetam".

De asemenea, intrebata daca aceste campanii si atacuri la adresa DNA au efect asupra procurorilor, Laura Codruta Kovesi s-a aratat convinsa ca acest lucru nu se va intampla.

"In niciun caz nu ne intimideaza, nu ne decredibilizeaza. Sunt convinsa ca toate actiunile din ultima perioada, sustinute cu bani multi, au fost facute in acest scop, dar raspunsul nostru este ca ne vom continua activitatea", a subliniat procurorul sef al DNA.

Sebastian Ghita s-a prezentat, marti, la Parchetul General pentru a prezenta probe dupa ce s-a autodenuntat ca ar fi luat parte la falsificarea raportului tehnic in cazul suspiciunilor de plagiat legate de doctoratul Laurei Codruta Kovesi.

La randul sau, procurorul sef al DNA a respins categoric toate acuzatiile si a prezentat public documentele care o dezvinovatesc.

Citeste mai multe si despre scandalul Black Cube:

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Kovesi Ghita podgorie, #Kovesi campanii denigrare DNA, #Kovesi Ghita plagiat , #Sebastian Ghita