Kovesi: Morar vrea in continuare la DNA

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:491721 citiri
Kovesi: Morar vrea in continuare la DNA

Daniel Morar vrea sa ocupe in continuare functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a anuntat, miercuri, procurorul general, Laura Codruta Kovesi.

"Morar si-a exprimat optiunea de a ocupa, in continuare, postul de procuror sef la DNA", a declarat Kovesi.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat, luni, ca s-a intalnit vineri, 23 ianuarie, cu procurorul general si cu Daniel Morar pentru a discuta despre activitatea DNA.

Intalnirea a avut loc dupa ce Predoiu, a declarat, pe 21 ianuarie, ca cel mai probabil Daniel Morar va fi propunerea sa pentru sefia DNA. O propunere pentru functia de procuror sef al DNA va fi anuntata in maximum doua saptamani, a mai spus Predoiu.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, luni, la TVR, ca mentinerea lui Daniel Morar la sefia DNA nu este o conditie obligatorie pentru ridicarea monitorizarii CE pe justitie, dar ca ar fi o eroare inlocuirea sa in conditiile in care Comisia apreciaza activitatea Directiei pe care acesta o conduce.

Pe 14 ianuarie, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca se va consulta cu procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, si cu persoane din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a ajunge "cat mai rapid" la o solutie privind conducerea acestei insitutii. De asemenea, ministrul Predoiu a afirmat ca se va face o evaluare a "tot ceea ce s-a intamplat din vara pana in prezent" la DNA.

Acelasi Catalin Predoiu a anuntat pe 18 august 2008, cand era ministrul Justitiei din partea PNL, ca o va propune la sefia DNA pe Monica Serbanescu, consilier in cadrul MJ.

Doua saptamani mai tarziu, pe 4 septembrie, Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii respinge, cu majoritate de voturi propunerea ministrului Justitiei.

Ministrul Predoiu a declarat, dupa anuntarea rezultatului, ca nu isi poate explica acest vot si ca o sustine, in continuare, pe Monica Serbanescu. Nici procurorul general, Laura Codruta Kovesi, nu a apreciat alegerea lui Predoiu. Aceasta propunere a fost respinsa de seful statului.