Kovesi lamureste relatia cu generalul Coldea de la SRI

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 07:34
11812 citiri
Kovesi lamureste relatia cu generalul Coldea de la SRI

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat relatia pe care o are cu generalul Florian Coldea, adjunctul SRI, despre care Elena Udrea a facut mai multe acuzatii la inceputul anului, cand urma sa fie arestata.

Kovesi a negat intr-un interviu postat pe blog de Dan Turturica existenta unui birou la DNA pe care l-ar avea generalul SRI.

"Nu exista asa ceva. Oricum avem o problema cu birourile pentru procurori. Unii stau ingramaditi cu politistii pentru ca avem o problema de spatiu. Este exclus ca o persoana din afara institutiei sa aiba birou aici", a precizat sefa DNA.

Mai mult, Kovesi sustine ca generalul Coldea ar fi fost foarte rar la DNA. "Cred ca ne-a vizitat in doi ani, de patru, cinci ori. Impreuna cu colaboratori de ai sai", a aratat Kovesi.

Sefa DNA a negat si ca ar avea ea birou la SRI: "Exclus. Insa, daca o alta institutie a statului ne va pune la dispozitie niste birouri, pentru a mai rezolva problema spatiului, nu avem nimic impotriva. Sigur, este o gluma. Nu am birou la SRI, nimeni din SRI nu are birou aici".

Cat despre relatia dintre cele doua institutii, DNA si SRI, Kovesi are doar cuvinte de lauda.

"Avem o relatie foarte buna cu Serviciul Roman de Informatii. Cat timp SRI a fost condus de domnul George Maior, am avut o colaborare institutionala foarte buna, care s-a bazat pe respect profesional, pe respectarea legilor si a protocoalelor care reglementeaza aceasta colaborare. Relatia cu SRI este in continuare foarte buna, chiar daca intre timp directorul SRI s-a schimbat. Este unul dintre partenerii institutionali cu care colaboram, dar nu este singurul.

Colaboram si cu alte servicii de informatii, de exemplu cu serviciul de informatii al Ministerului de Interne. Faptul ca unele cauze nu sunt atat de mediatizate duce probabil la aceasta interpretare ca ne-am baza in activitatea noastra exclusiv pe ce vine de la SRI.

In acelasi timp, daca si celelalte servicii de informatii din Romania ar avea o dorinta de colaborare mai mare si ne-ar trimite mai multe sesizari, probabil si cooperarea cu ele ar fi mult mai buna. Noi cooperam cu cei ce ne trimit informari", a subliniat Kovesi.

Udrea: Nimeni nu poate contesta relatia dintre Coldea si Kovesi. Procurorii iau decizii de frica SRI

La inceputul lui 2015, cand DNA a chemat-o la audieri si apoi a pus-o sub invinuire pe Elena Udrea, fosta sefa PMP a lansat acuzatii grave la adresa sefei Directiei, in relatie cu directorul interimar al SRI la acea data, generalul Florian Coldea.

Elena Udrea a spus ca generalul Coldea si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au o relatie "foarte buna", facand referire la seful Serviciului pentru situatia in care se afla, dupa ce DNA a cerut aviz pentru arestarea sa in dosarul Gala Bute.

"Nimeni nu poate contesta relatia dintre dl Coldea si dna Kovesi, si din procurori, si din judecatori, relatia foarte buna pe care o au. Si sunt procurori si judecatori care spun, sunt convinsa ca unii vor incepe sa spuna si public, dar lucrul asta este deja cunoscut, care spun ca iau decizii sub presiunea si de frica SRI", a afirmat Elena Udrea.

"Eu nu spun ca DNA nu a avut rezultate si ca nu are rezultate, dar si aceasta institutie este si ea formata din oameni si oamenii au si ei slabiciuni. Institutiile sunt si ele formate din oameni. Daca poate gresi un presedinte, un prim-ministru, un ministru, de ce nu poate gresi si un general SRI sau un procuror?

Ce se intampla acum este lupta mea cu generalul Coldea, iar ea nu a inceput acum, ci in urma cu mult timp", a mai spus fostul ministru.

Elena Udrea a subliniat insa ca nu acuza SRI, ci faptul ca institutia este condusa de un om "care face excese".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Kovesi relatie Coldea SRI , #DNA