Kovesi isi prezinta raportul de activitate: DNA a trimis in judecata 68 de demnitari in 5 ani si le-a blocat inculpatilor 2 miliarde de euro

Luni, 09 Iulie 2018, ora 22:32
7942 citiri
Kovesi isi prezinta raportul de activitate: DNA a trimis in judecata 68 de demnitari in 5 ani si le-a blocat inculpatilor 2 miliarde de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi a publicat, luni seara, raportul de activitate in calitate de procuror-sef al DNA, in perioada mai 2013-iulie 2018, in document fiind prezentate obiectivele atinse, trimiterile in judecata si condamnarile. Kovesi spune ca DNA a devenit model pentru multe tari.

"Prezentul document prezinta activitatea pe care am desfasurat-o pe perioada detinerii functiei de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie in perioada 15 mai 2013 - 05 iulie 2018. In cadrul procedurilor de numire in functie in mai 2013 si de reinvestire in functie in luna mai 2016, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a verificat si aprobat principalele masuri manageriale dispuse sau propuse prin proiectele de management, astfel ca acestea au fost implementate in cadrul activitatii manageriale si vor fi prezentate. Obiectivele stabilite prin proiectele manageriale de procuror sef au fost indeplinite pana in acest moment. Directia Nationala Anticoruptie a devenit in ultimii 5 ani o structura eficienta, pro activa si care isi indeplineste rolul institutional de a investiga cauze de coruptie la nivel inalt si mediu", se arata in documentul publicat pe site-ul DNA.

De asemenea, in sursa citata se mai arata ca, in cei cinci ani de mandat, a crescut anual numarul rechizitoriilor, numarul inculpatilor trimisi in judecata, numarul demnitarilor investigati si a crescut valoarea masurilor asiguratorii dispuse.

"In ultimii 5 ani DNA a trimis in judecata 68 demnitari: 14 ministri si fosti ministri, 39 deputati, 14 sentori si 1 membru al Parlamentului European. Dintre acestia au fost condamnati definitiv 37, dupa cum urmeaza: 9 ministri si fosti ministri, 21 deputati, 6 senatori si 1 membru al Parlamentului European.

In aceeasi perioada de timp valoarea masurilor asiguratorii institutite de DNA a fost de peste 2 miliarde Euro. Procentul de achitari s-a mentinut la 10% fiind sub media europeana. (...)

Castigarea increderii publice s-a realizat prin faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a aplicat legea in mod egal, nu a avut si nu are retineri in a atinge varful piramidei retelelor de coruptie, indiferent de apartenenta politica sau calitatea oficiala a persoanelor cercetate si indiferent de averea detinuta de acestia.

Directia Nationala Anticoruptie a devenit un model in lupta anticoruptie pentru mai multe tari din regiune. In Raportul anticoruptie al Uniunii Europene publicat in 2014, DNA este prezentata drept unul dintre cele 5 exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene", se mai arata in raportul de activitate al Laurei Codruta Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Kovesi raport DNA , #revocare
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Mincinoasa a pus in "raport" doar cifre umflate!