Kovesi ii va prelungi mandatul lui Morar la DNA daca nu e numita alta persoana

Joi, 19 Iulie 2012, ora 07:26
2491 citiri
Kovesi ii va prelungi mandatul lui Morar la DNA daca nu e numita alta persoana
Foto: Digi24

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri seara, ca il va delega in continuare pe Daniel Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) daca nu apare alta propunere sau nu este numita o alta persoana.

"Dumnealui este delegat, iar, daca nu apare niciun fel de propunere sau nu este numita o alta persoana, legea prevede ca poate sa fie delegat in continuare", a spus Kovesi, la Digi 24.

Procurorul general a subliniat ca sunt si alte functii vacante la nivelul conducerii Ministerului Public si ca, in contextul in care chiar mandatul de procuror general al Romaniei expira in luna octombrie, e important ca mai intai sa fie numit un alt procuror general, iar acesta sa isi poata forma apoi echipa cu care sa lucreze.

"Din luna octombrie, functia de procuror general va fi vacanta. Dupa parerea mea, in primul rand trebuie sa numim un procuror general si apoi un sef la DNA. Mi se pare normal ca procurorul general care vine sa beneficieze de aceeasi situatie de care am beneficiat si eu, si anume sa poata sa-si formeze o echipa. Din acest motiv, eu nu am facut nicio o propunere pana acum pentru ocuparea acestei functii", a spus Kovesi.

Delegarea lui Daniel Morar la conducerea DNA expira in 12 august.

Laura Codruta Kovesi a vorbit si despre acuzatiile de plagiat. "Nu am plagiat niciun fel de lucrare. Cei care au facut aceste acuzatii nu au verificat doua chestii: prima chestiune - am publicat foarte multe lucrari sub numele de Lascu, numele meu de fata, si al doilea lucru - am publicat in revista "Dreptul", care nu este in format electronic.

O mare parte din paragrafele despre care se sustine ca le-am plagiat de la persoane care le-au scris in 2008 sau 2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat inca din anul 2002, iar persoanele de la care se presupune ca am plagiat m-au citat pe mine in cartea lor cu articole publicate anterior.

Consiliul National de Etica verifica aceste lucruri", a precizat Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kovesi Morar DNA, #Kovesi mandat procuror general, #Kovesi mandat Morar DNA , #procuror general
Comentarii