Kovesi este vizata in 18 dosare la sectia speciala de anchetare a magistratilor

Marti, 12 Februarie 2019, ora 12:47
9335 citiri
Kovesi este vizata in 18 dosare la sectia speciala de anchetare a magistratilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) "sunt inregistrate un numar de 18 dosare" privind-o pe Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorul sef sectie Gheorghe Stan, intr-un raspuns oficial catre Romanian Community Coalition, condusa de pastorul Chris Terhes.

Raspunsul din partea SIIJ vine ca urmare a unei solicitari in baza Legii 544/2001 privind accesul liber la informatii de interes public, formulata de Romanian Community Coalition pe data de 6 februarie 2019.

Aceasta informatie apare in contextul in care procedura de numire la lui Kovesi la sefia Parchetului European este intr-o faza avansata. Fosta sefa DNA s-a clasat pe primul loc in selectia pentru postul de procuror-sef european realizata de un comitet special.

Cine este Chris Terhes

Chris Terhes este promovat asiduu de postul Antena3, iar anul trecut a facut o plangere impotriva sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea, in cazul completurilor de 5 judecatori. Inspectia Judiciara a inceput imediat actiunea disciplinara impotriva sefei ICCJ.

Recent, Terhes a intervenit intr-un proces, de partea CSM, in care trei asociatii de magistrati incercau sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) cu problemele privind modificarile legislative aduse Legilor Justitiei. Curtea de Apel Pitesti a decis, totusi, sesizarea CJUE.

Ziare.com a scris despre Coalitia romanilor din SUA care, potrivit actelor, este un ONG fara niciun membru. Presedintele asociatiei sustine insa ca sunt 3.000 de membri "sustinatori".

Detalii aici: Misterele asociatiei din SUA care a reclamat-o pe sefa Inaltei Curti la Inspectia Judiciara. Era suspendata cand s-a facut plangerea

Raspunsul lui Stan

In raspunsul primit de Romanian Community Coalition, semnat de procurorul sef Gheorghe Stan, s-au enumerat cele 18 dosare aflate in curs de instrumentare privind fapte potential comise de procurorul Laura Codruta Kovesi, pentru o parte dintre ele comunicandu-se si o scurta descriere a faptelor investigate, precum si, in cazul altora, incadrarea juridica a faptelor investigate.

1) *Dosar penal nr.42/P/2018

Inspectori judiciari din cadrul Inspectiei Judiciare - Directia pentru procurori au fost investiti cu efectuarea de verificari la Directia Nationala Anticoruptie - Structura Centrala. Printre inspectorii judiciari carora li s-a repartizat lucrarea a fost si d-na procuror FM.

S-a sesizat faptul ca, pe parcursul efectuarii verificarilor in procedura prealabila cercetarii disciplinare, s-ar fi exercitat presiuni asupra inspectorului judiciar FM de catre procuror sef Directie Nationala Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, in sensul ca aceasta sa nu consemneze aspectele constatate pe parcursul efectuarii verificarilor.

2) *Dosar penal nr. 199/P/2018

Referitor la faptele de coruptie ale magistratilor vis-a-vis de director BI de la SC RCS RDS SA.

3) *Dosar penal nr. 261/P/2018

Referitor la dosarul penal nr. 468/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie - Structura central.

4) *Dosar penal nr. 262/P/2018

Referitor la cercetarea penala din dosar penal nr. 468/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Centrala.

5) *Dosar penal nr. 263/P/2018

Referitor la cercetarea penala din dosarele 312/P/2014 si 191/P/2015 ale Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Centrala.

6) *Dosar penal nr. 265/P/2018

Referitor la fapte de abuz in serviciu si fapte de coruptie - dosar 404/39/2018 al Curtii de Apel Suceava.

7) *Dosar penal nr. 342/P/2018

Procurorul PG, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie cu sprijinul si acordul procurorului sef Laura Codruta Kovesi, a exercitat promisiuni si amenintari asupra martorului denuntator MFI si a inc. SH, cu scopul de a-i determina sa dea declaratii mincinoase in ceea ce o priveste in dosarul penal nr. 95/P/2015.

8) *Dosar penal nr. 358/P/2018

Prin sesizarile formulate autorii sustin ca in esenta persoanele din conducerea Primariei Jilava ar fi fost favorizate de catre toti cei vizati in derularea litigiului pe care SOCIETATEA AGRICOLA JILAVA l-a avut cu Primaria Comunei Jilava in perioada anilor 1997-2006.

9) *Dosar penal nr.849/P/2018

In cursul anului 2015 la solicitarea procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti si sub amenintare ca va fi arestat, numitul CVA a colaborat la inscenarea unor dosare penale pentru anumite persoane cu functii publice, prin ticluirea de probe. Toate aceste tehnici de fabricare a dosarelor penale au fost acceptate de catre procurorul general Laura Codruta Kovesi.

10) * Dosar penal 891/P/2018

Persoana vatamata PS din mun. Constanta a formulat plangere penala in referire la solutiile dispuse in dosarele privind pe demnitarii statului.

11) *Dosar penal nr. 1122/P/2018

Persoana vatamata a fost nemultumita de modul in care au fost efectuate cercetarile penale in dosarul in care s-a dispus trimiterea in judecata - dosar penal 11P/2017 precum si referitoare la tergiversarea solutionarii plangerii de catre procurorul Laura Codruta Kovesi, plangere depusa in luna februarie 2017 la Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala.

12) *Dosar penal nr. 1136/P/2018

In cursul lunii aprilie 2018, numitul IS a fost citat la sediul DNA - Structura Centrala, unde, in prezenta procurorului DPS, procurorul sef Laura Codruta Kovesi a incercat prin intimidare sa-l determine sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului si care sa-i fie favorabile procurorului OLG.

13) *Dosar penal nr. 1172/P/2018

La data de 03.12.2018 petentul a depus denunt - in cursul anului 2011 Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al PICC], i-a solicitat sa efectueze plata sumei de 268,689 lei reprezentand contravaloarea cursei aeriene Romania - Indonezia si retur, cursa ce urma sa fie efectuata in scopul aducerii in tara a numitului PN, persoana fata de care exista in curs procedura de extradare.

14) * Dosar penal 1279/P/2018

Numitul GFM, presedinte al Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenire a Coruptiei - EurHonest, Bucuresti, sesizeaza savarsirea infr. de coruptie de catre procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Ministerului Apararii Nationale, Administratie Prezidentiala.

15) * Dosar penal 1417/P/2018

Numitul VOS formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 280 al. 2 Cpen, 283 al. 2 C pen, privind pe procurorii Kovesi Laura Codruta, IM si BR - in referire la dosar 347/P/2011 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

16) * Dosar penal 1422/P/2018

Numita MF formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 297 C pen de catre procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Kovesi Laura Codruta si magistrati judecatori care au judecat cauzele avute pe rolul Judecatoriei Focsani.

17) * Dosar penal 102/P/2019

Numitii SI si SAD, fosti avocati in Baroul Bihor, formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 297 Cod penal, art. 283 Cod penal si art. 280 Cod penal, savarsite de catre Kovesi Laura Codruta, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si alti magistrati, atat judecatori cat si procurori, care le-au instrumentat si judecat dosarele.

18) * Dosar penal 216/P/2019

Numitul SS, persoana privata de libertate, formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 297 si art. 367 Cod Penal de catre procurorul din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Kovesi Laurea Codruta si magistrati judecatori care au judecat cauzele avute pe rolul Curtii de Apel Suceava.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Chris TERHES, #Coalitia romanilor din SUA, #Terhes Kovesi, #Antena3 Kovesi, #Kovesi Sectia investigare magistratilor , #magistrati