Kovesi, eliberata din functia de procuror al DIICOT Sibiu

Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 17:33 4424 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din functia de procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul teritorial Sibiu a Laurei Codruta Kovesi, ca urmare a numirii sale in functia de procuror-sef european al EPPO, la data de 31 octombrie, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marti, sa inainteze presedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din functia de procuror a Laurei Codruta Kovesi, dupa numirea sa in functia de procuror-sef european.

Decizia de numire a Laurei Codruta Kovesi in fruntea viitorului Parchet Public European (EPPO) a fost semnata pe 23 octombrie, in cadrul unei ceremonii la sediul Parlamentului European, de presedintele PE, David Sassoli, si de ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Tytti Tuppurainen, din partea Consiliului UE.

Semnarea deciziei de catre cei doi oficiali, care reprezinta partile implicate in proces, a avut loc dupa ce Conferinta Presedintilor a Parlamentului European a facut pe 16 octombrie ultimul pas pentru numirea Laurei Codruta Kovesi ca primul procuror-sef european.

Decizia de validare a Conferintei Presedintilor a urmat dupa un acord din septembrie dintre negociatorii PE si ai Consiliului UE privind desemnarea noului sef al Parchetului European in persoana Laurei Codruta Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a validat formal pe 14 octombrie numirea procurorului roman Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Ramine cu gradele luate fara examene ptr ca tot el a propus-o sefa.