Kovesi: E o chestiune de timp pana cand Ghita va fi prins. La DNA, verificam cateva informatii in acest sens

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 17:18
6266 citiri
Kovesi: E o chestiune de timp pana cand Ghita va fi prins. La DNA, verificam cateva informatii in acest sens
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri, ca a cerut explicatii de la Interpol de ce nu apare pe site poza lui Sebastian Ghita, avand in vedere ca este dat in urmarire internationala. Totodata, Kovesi a apreciat ca "este o chestiune de timp pana cand Sebastian Ghita va fi prins".

Kovesi a dezvaluit ca cei de la Interpol i-au explicat ca fotografia nu apare pe site-ul lor, deoarece pe numele lui Ghita este emis doar mandat de arestare preventiva si se bucura de prezumtia de nevinovatie. Ea a spus ca, in alte cazuri, cu inculpati arestati preventiv in lipsa, au fost publicate fotografiile acestora pe site-ul Interpol.

"A avut loc o convorbire telefonica cu un reprezentant al Interpolului, care ne-a spus ca fotografia lui Sebastian Ghita nu este pe site, deoarece este doar un mandat de arestare preventiva in cursul urmaririi penale si se bucura de prezumtia de nevinovatie, ceea ce nu contestam.

Insa, dupa finalizarea convorbirii, noi am verificat pe site si am vazut ca in situatii similare fotografia acestuia a fost afisata. Fotografia unei persoane cautate in baza unui mandat de arestare preventiva a fost afisata pe site, in timp ce fotografia acestui inculpat nu a fost afisata pe site. Sa ne explice Interpol Romania de ce nu a afisat. Poate exista o explicatie legala, nu stiu", a declarat Laura Codruta Kovesi, la Europa FM.

Kovesi: Ghita e cercetat in mai multe dosare penale, unele inca nepublice. Lazar: Inregistrarile lui Ghita sunt montate

Politia sa-l gaseasca pe Ghita

Sefa DNA a precizat ca Politia Romana trebuie sa se mobilizeze sa-l caute pe Sebastian Ghita, nu doar sa se rezume la controale interne, pentru a se vedea unde s-a gresit in momentul in care Ghita a scapat de filajul oamenilor legii.

"Respect politistii, respect munca lor. Dar dupa acel control mi s-a spus ca nu este nimeni de vina, dar Sebastian Ghita a disparut. Politia l-a pierdut, Politia sa-l gaseasca. Asta este treaba politistilor. Vedem seara de seara ca se dau tot felul de filmulete la televizor. Este evident ca persoane care lucreaza la un trust de televiziune tin legatura cu un fugar", a mai afirmat Kovesi.

Ea a mai spus ca nu a primit nicio explicatie de la Politie daca Sebastian Ghita mai este in tara sau daca nu mai este, dar crede ca "este o chestiune de timp pana cand va fi prins".

"Cred ca este o chestiune de timp pana cand Sebastian Ghita va fi prins. Cel putin noi, la DNA, verificam cateva informatii in acest sens. Astept de la Politia Romana sa se implice, sa aloce resurse si sa faca o prioritate din prinderea acestui inculpat", a aratat sefa DNA.

"O sa vedem daca este plecat din tara. Nu pot sa comentez acum ce variante avem. Ne bazam pe politiile nationale a 190 de state. Inculpatul Sebastian Ghita este dat in urmarire internationala in 190 de state din lume. Asteptam si de la serviciile de informatii daca obtin o informatie despre locul in care acesta se afla, asteptam sa ne anunte", a precizat Kovesi.

Amintim ca fostul deputat Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie, iar pana acum a avut opt aparitii la postul de televiziune pe care il controleaza, Romania TV, unde a adus acuzatii grave Codrutei Kovesi si fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea, trecut in rezerva dupa o ancheta a SRI.

Citeste si un interviu acordat de Kovesi in exclusivitate Ziare.com:

EXCLUSIV Kovesi neaga acuzatiile lui Ghita si Basescu si vorbeste despre relatia DNA cu SRI: Se incearca destabilizarea sistemului judiciar! Interviu video (I)

Kovesi, despre efectele unei posibile amnistii si dosarele mari care urmeaza: Procurorii DNA isi vor continua treaba - Interviu video (II)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kovesi Ghita prins, #Kovesi Ghita Interpol , #DNA
Comentarii