Kovesi, al patrulea dosar facut de Inspectia Judiciara: Ar fi publicat probe dintr-un dosar

Vineri, 14 Septembrie 2018, ora 15:48
4543 citiri
Kovesi, al patrulea dosar facut de Inspectia Judiciara: Ar fi publicat probe dintr-un dosar
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectia Judiciara a exercitat actiune disciplinara fata de fostul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru ca nu a respectat confidentialitatea lucrarilor si a inserat intr-un comunicat de presa pasaje din discutii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe in respectiva cauza.

"Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, la data faptei procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie ("DNA"), pentru nerespectarea (...) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004.

Inspectorii judiciari au retinut ca procurorul a inserat in comunicatul de presa nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie", precizeaza Inspectia Judiciara, printr-un comunicat de presa.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea Laurei Codruta Kovesi.

Este vorba despre comunicatul pe care DNA l-a transmis presei, in luna ebruarie, pentru a raspunde acuzatiilor lansate de Vlad Cosma la Antena3, cand acesta a prezentat inregistrari cu discutia cu fostul sef DNA Ploiesti, Lucian Onea.

Pentru a clarifica situatia, DNA a prezentat transcrierile discutiilor cu apropiati ai familiei Cosma.

Iata comunicatul la care face referire IJ:

DNA, reactie dupa "dezvaluirile" Antenei 3 - Este deschis un dosar de santaj. Stenograme: "E si Voiculescu bagat... si Ghita... in treaba asta"

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Kovesi actiune disciplinara Inspectia Judiciara , #DNA