Kovesi nu se prezinta la interviul pentru sefia DNA - iese din cursa? (Video)

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 13:15
6398 citiri
Kovesi nu se prezinta la interviul pentru sefia DNA - iese din cursa? (Video)

Laura Codruta Kovesi, fost procuror general al Romaniei, a informat Ministerul Justitiei ca nu se poate prezenta la interviu, in cadrul procedurii de selectie pentru formularea propunerii de procuror sef al DNA.

Surse oficiale au declarat ca Laura Codruta Kovesi a informat in scris ministerul ca nu se poate prezenta la interviul stabilit in data de 24 octombrie intrucat se afla la Bruxelles unde a preluat functia de Inalt reprezentant la Misiunea Romaniei pe probleme privind reforma justitiei si lupta anticoruptie.

Neprezentarea lui Kovesi la interviu ar putea insemna retragerea candidaturii sale, avand in vedere ca interviul-concurs se defasoara intr-o singura zi.

Fostul procuror general al Romaniei a fost detasat la Ministerul Afacerilor Externe pentru o perioada de trei ani, la inceputul lunii octombrie. Sectia de procurori a CSM a hotarat detasarea la MAE a Laurei Codruta Kovesi, procuror in cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Sibiu. Detasarea fostului procuror general a fost solicitata de MAE si s-a dispus pe o perioada de trei ani incepand cu data de 3 octombrie.

Vicepresedinte CSM: Detasarea lui Kovesi nu e o problema pentru candidatura la DNA

Laura Codruta Kovesi a declarat la finalul mandatului ca nu exclude o candidatura pentru sefia Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si nici o eventuala functie care presupune o activitate legata de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

Ministerul Justitiei a anuntat, la 5 octombrie, ca sapte candidati s-au inscris in cadrul selectiei in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit listei facute publice de Ministerul Justitiei, si-au depus candidaturile pentru sefia DNA: Claudiu Dumitrescu (DNA - detasat la Guvern - DLAF), Vasile Ionita (DNA), Ioan Irimie (DNA- ST Cluj), Laura Codruta Kovesi (DIICOT - ST Sibiu, detasata la MAE), Constantin Sima (PICCJ), Viorica Stoica (PICCJ) si Paula Nicoleta Tanase (Parchetul de pe langa Tribunalul Galati).

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Kovesi interviu DNA, #Kovesi Bruxelles interviu DNA , #stiri Laura Codruta Kovesi
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Kovesi va fi procuror sef DNA ! Sa bage spaima in ciocoi !
Poza copilul
copilul
rank 1
Ale draqu,compromisuri! L-a lasat si beldia asta,pe Base ,din brate