FOTO Kovesi depune juramantul de sef al Parchetului European in fata judecatorilor Curtii de Justitie a UE. EPPO este operational

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 18:22 5326 citiri
Foto: Twitter/ EPPO

Institutia procurorului -sef al Parchetului European (EPPO) a publicat pe contul de twitter doua fotografii de de la sedinta de inaugurare a institutiei. Laura Codruta Kovesi si-a luat angajamentul solemn de a respecta obligatiile care decurg din functia lor, potrivit unui comunicat de presa al CJUE.

"Ma angajez solemn sa imi exercit functia in deplina independenta, in interesul Uniunii in ansamblul sau; sa nu solicit si sa nu accept instructiuni de la nicio persoana sau entitate exterioara Parchetului European.

Ma angajez de asemenea sa respect obligatia de confidentialitate, in ceea ce priveste orice informatie detinuta de Parchetul European" - astfel a sunat angajamentul solemn rostit de Laura Codruta Kovesi si de procurorii europeni EPPO.

Kovesi a tinut si un scurt discurs in fata oficialilor europeni. "Numai un sistem judiciar independent poate aplica legea in mod egal pentru toata lumea. Preocuparile publice legate de frauda, coruptie, statul de drept au crescut. Prin protejarea bugetului UE vom juca un rol esential in consolidarea increderii cetatenilor europeni in Uniune," este o parte din acesta.

Foto: Twitter/ EPPO

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News