DIICOT neaga ca l-ar fi audiat luni pe Sebastian Ghita in dosarul Black Cube sau ca l-ar fi intrebat de presupusa adresa de mail a lui Kovesi

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 21:40
5060 citiri
DIICOT neaga ca l-ar fi audiat luni pe Sebastian Ghita in dosarul Black Cube sau ca l-ar fi intrebat de presupusa adresa de mail a lui Kovesi
Foto: site DIICOT

DIICOT neaga ca l-ar fi audiat luni pe deputatul Sebastian Ghita in dosarul Black Cube, in legatura cu presupusa adresa de email pe care ar fi folosit-o procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Domnul Ghita nu a dat astazi declaratii, iar adresa de email pe care o invoca, pana la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru", se arata intr-un raspuns oficial al DIICOT.

Procurorii sustin ca, desi Sebastian Ghita s-a prezentat luni la DIICOT, audierea lui a fost reprogramata pentru o data ulterioara.

Precizarea DIICOT vine dupa ce Ghita a venit luni la sediul Directiei si a sustinut ca a dat declaratii in dosarul Black Cube, in care a facut referire si la "adresa secreta" care, potrivit acestuia, ar fi fost folosita de sefa DNA - cucuveauamov.gmail.com.

"Am calitatea de martor, nu pot sa va dau alte date si informatii din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au intrebat (despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com - n.red.) s-ar putea sa incerce sa afle informatii. (...) Stiam ca aceasta adresa de email este folosita de doamna Kovesi. (...) Orice lucru mi s-a parut important despre acest caz l-am spus procurorilor. Nu mi se pare ca atacarea unor institutii ale statului roman, DNA, SRI, DIICOT este o chestiune permisa si cred ca procurorii DIICOT trebuie sa investigheze daca acest lucru se intampla", a declarat Sebastian Ghita, la iesirea din sediul DIICOT.

De altfel, si la intrarea in sediul DIICOT, Sebastian Ghita a afirmat ca stia faptul ca sefa DNA folosea email-ul respectiv.

"Sunt convins ca acea operatiune a unor agentii de spionaj straine - Black Cube, agentia care a fost legata de fostul sef al spionajului israelian - este in atentia procurorilor DIICOT si, pentru ca principala tinta in statul roman a fost doamna Codruta Kovesi, probabil DIICOT verifica daca acea adresa speciala, secreta, acea adresa ascunsa - cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart si din care au putut afla informatii secrete ale statului roman, ale DNA si ale doamnei Kovesi", a spus Ghita, la intrarea in sediul DIICOT.

Pana in prezent, trei israelieni au fost pusi sub acuzare in acest dosar - Ron Weiner, David Geclowicz si Yossi Barkshtein. Ultimul a reusit sa fuga din Romania, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in lipsa.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmarire penala pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, aflat in prezent in arest preventiv.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ghita DIICOT Kovesi cucuveaua, #Ghita Kovesi Black Cube cucuveaua , #Sebastian Ghita