Dancila, intrebata cum isi explica sustinerea celor 17 state pentru Kovesi: La Bruxelles opinia fiecaruia conteaza

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 17:53 11108 citiri
Foto: captura video

Premierul Viorica Dancila a inmanat joi, alaturi de primarul Gabriela Firea si ministrul Sanatatii Sorina Pintea, primele chei medicilor care au primit de la Primaria Capitalei locuinte. La iesire, insa, majoritatea intrebarilor jurnalistilor au fost legate de votul primit azi de la Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef european.

Din 22 de state, Kovesi a primit 17 voturi, iar unul dintre cele impotriva se pare ca a fost al Romaniei. Dancila anuntase si miercuri seara ca i-a dat mandat ambasadorului Romaniei la UE Luminita Odobescu sa voteze impotriva.

Chiar si acum Dancila a continuat sa spuna ca ea nu crede ca Laura Codruta Kovesi ar fi trebuit sa candideze pana nu si-ar fi lamurit dosarele deschise in tara de Sectia Speciala. Ea spune ca daca in final Kovesi va fi gasita vinovata de vreuna din acuzatiile de acolo, ar afecta imaginea Romaniei.

Intrebata insa daca nu considera ca e afectata imaginea si dupa ce Kovesi n-a fost sustinuta de propriul Guvern, Dancila s-a eschivat.

"Este opinia fiecarei tari, am lucrat 9 ani la Bruxelles, acolo opinia fiecaruia conteaza, nu se discuta opinia fiecarei tari. Este opinia fiecarui stat, eu cred ca trebuia sa ii intrebati pe cei care s-au pozitionat de fiecare data impotriva Romaniei.

Hai sa luam rezolutia unde am avut eurdeputati care au votat impotriva Romaniei. Hai sa luam presedintia rotativa cosiderata un succes, dar criticata de USR. Asta a fost opinia noastra, cum am respectat opinia altor tari si a noastra trebuie respectata. In democratie trebuie sa-ti spui punctul de vedere", a spus Dancila.

Intrebata daca o felicita pe Kovesi si ce ii ureaza, premierul a dat un raspuns similar.

"Sper ca niciun dosar din cele care planeaza acum sa nu se plieze pe realitate, ca ar fi o lovitura pentru Romania. Felicit orice om care obtine un rezultat", a mai spus Dancila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News