Curtea de Apel obliga Inspectia Judiciara sa o ancheteze pe Kovesi

Luni, 14 Mai 2018, ora 11:00
4761 citiri
Curtea de Apel obliga Inspectia Judiciara sa o ancheteze pe Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi va fi anchetata de Inspectia Judiciara, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky in acest sens. De asemenea, IJ va inspecta si modul in care SRI s-a implicat in dosarul in care acesta e judecat pentru fapte de coruptie, dosarul Polaris.

Strutinsky a mai depus doua sesizari la Inspectia Judiciara, in 2017, unde a descris modul in care Kovesi ar fi intervenit in dosarul in care e anchetat pentru fapte de coruptie.

El acuza ca procurorul sef al DNA a dispus echipe mixte DNA-SRI, care ar fi cooperat pentru a-l trimite in judecata, scrie Mediafax.

"Dna procuror-sef a dispus si masura ca rezultatele/informatiile obtinute prin punerea in executare a masurilor de supraveghere tehnica sa fie puse nu doar la dispozitia procurorului de caz, ci si a celor doua unitati SRI pe care le instituie ca "beneficiari secundari". Si aceasta este tot o masura procedurala/act procedural, pentru ca are efecte de dispozitie asupra anchetei. Un act procedural profund ilegal, dispus de o persoana care, fara sa aiba atributii in ancheta, intervine in dosar si dispune masuri restrictive de drepturi peste autoritatea Procurorului de caz", se arata in sesizarea depusa de Sorin Strutinsky la Inspectia Judiciara, in august 2017.

Omul de afaceri acuza ca i-au fost incalcate drepturile la securitatea juridica, aparare si viata privata, in conditiile in care el, dar si persoanele din anturajul sau au fost puse "sub atenta, dar profund nelegala supraveghere a SRI".

Cazul Polaris, pe scurt

Pe scurt, procurorii DNA au stabilit ca tarifele pentru colectarea si trasportul gunoiului la Constanta erau supraevaluate, iar datele privind cantitatile de deseuri menajere erau umflate artificial.

Pentru a putea face aceste inginerii, firma care strange gunoiul, Polaris M Holding, controlata de fostul deputat Eduard Martin (PSD), ar fi dat mita enorma: aproape 7 milioane de euro. Spaga ar fi fost mascata prin contracte de publicitate fictive incheiate cu Soti Cable Neptun, televiziune infiintata de Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinsky.

Polaris a castigat, in 2008, licitatia organizata de Primaria Constanta pentru asigurarea serviciului de salubritate al municipiului, contract incheiat pe 25 de ani, la un pret total de aproximativ 335 milioane de euro.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#kovesi anchetata inspectia judiciara, #IJ obligata CAB ancheta Kovesi , #DNA