Cum au vazut PSD si ALDE bilantul DNA: O mizerie. Un nou festival sfidator al procurorilor

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 16:22
7962 citiri
Cum au vazut PSD si ALDE bilantul DNA: O mizerie. Un nou festival sfidator al procurorilor
Foto: Facebook/Serban Nicolae

PSD si ALDE, prin vocea senatorului Serban Nicolae, respectiv deputatului Andrei Gerea, au lansat un atac dur asupra bilantului DNA, prezentat miercuri de procurorul sef Laura Codruta Kovesi.

"Nu cred ca am vazut vreodata o mizerie mai mare, la nivel de demnitate de stat, ca asa-zisul bilant al Directiei Nationale Anticoruptie.

La revizuirea Constitutiei vom fi nevoiti sa introducem urmatorul text: 'Procurorii anticoruptie isi desfasoara activitatea potrivit unor protocoale secrete, sub autoritatea unor ambasade. La bilantul DNA vor fi citati, cu mandat de aducere, presedintele Romaniei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, seful sectiei pentru procurori din CSM si procurorul general'. S-ar putea sa nu fie gluma...", a scris Serban Nicolae pe Facebook.

La randul sau, vicepresedintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a declarat ca bilantul DNA a aratat, inca o data, ca cei care conduc aceasta institutie vor face "tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise", iar presedintele Klaus Iohannis propune o transformare a Romaniei "intr-o republica a procurorilor".

"Am urmarit cu atentie prezentarea bilantului pe care procurorul sef al DNA l-a intocmit. Acesta a aratat, inca o data, ca cei care conduc DNA vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise.

Kovesi, alaturi de ceilalti procurori DNA, au bagat sub pres toate anomaliile legate de activitatea institutiei. In discursul sefei DNA nu a fost nicio vorba despre incalcarea repetata a Constitutiei, nici despre situatia de la DNA Ploiesti, despre dosarele trimise inapoi de instanta din cauza modului in care DNA a pregatit rechizitoriul sau despre achitarile care au avut loc", a declarat Andrei Gerea, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

El a acuzat conducerea DNA ca nu a raspuns acuzatiilor aduse acestei institutii.

"La bilantul DNA de azi, Kovesi si cei din institutia pe care o conduce trebuiau sa raspunda concret la acuzatiile aduse institutiei si sa prezinte masuri pentru a nu mai exista abuzurile infaptuite de procurori precum Negulescu, dosarele fabricate, stenogramele falsificate sau probele masluite.

Nu s-a raspuns la niciunul din aceste puncte, ci s-a dorit o musamalizare a realitatii de catre toti cei prezenti la acest bilant, dar si ridicarea unui zid in jurul sefei DNA. Ce se petrece astazi in Romania reprezinta o batalie pentru putere intre institutiile ilegitime si nedemocratice care au preluat puterea in ultimii ani si cele democratice. Primele nu vor sa piarda sub nicio forma din puterea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, incalcand practic tot ce inseamna principii de drept sau democratice", a adaugat Gerea.

Vicepresedintele ALDE a mai sustinut, potrivit comunicatului de presa, ca presedintele Klaus Iohannis propune o transformare a Romaniei "intr-o republica a procurorilor".

Laura Kodruta Kovesi a prezentat, miercuri, Raportul de activitate a Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2017. Sefa DNA si-a inceput discursul afirmand ca 2017 a fost un an dificil, demersul luptei anticoruptie fiind pus puternic sub semnul intrebarii.

Prezent la bilantul DNA, presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat sprijinul pentru DNA.

"Prin activitatea sa, DNA a aratat ca principiile statului de drept sunt realitati. Veti avea in mine un partener si un sustinator al aplicarii acestor principii", a subliniat Klaus Iohannis.

Seful statului nu a anuntat decizia cu privire la cererea de revocare a sefei DNA, dar inainte de inceperea sedintei a declarat ca "in conditiile date, este clar ca suntem departe de o revocare. Tot mai departe".

De altfel, nu numai presedintele Klaus Iohannis si-a aratat sustinerea fata de DNA. Cristina Tarcea, sefa ICCJ, procurorul general Augustin Lazar si Codrut Olaru, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, au transmis mesaje clare ca sunt alaturi de Laura Codruta Kovesi si institutia pe care o conduce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD bilant DNA, #ALDE bilant DNA , #DNA