CSM a amanat decizia in cazul lui Kovesi, care nu s-a dus la comisia de ancheta

Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 11:15
3812 citiri
CSM a amanat decizia in cazul lui Kovesi, care nu s-a dus la comisia de ancheta
Foto: Arhiva Ziare.com

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amanat pentru 27 iunie decizia in cazul actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in urma refuzului de a se prezenta la Comisia parlamentara de ancheta pe tema alegerilor prezidentiale din 2009.

Pe 18 aprilie, Inspectia Judiciara anunta ca a exercitat o actiune disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, pentru ca a incalcat dispozitiile deciziei Curtii Constitutionale prin refuzul de a se prezenta la respectiva comisie.

Potrivit IJ, actiunea disciplinara a fost exercitata pentru manifestari care aduc atingere onoarei profesionale si prestigiului Justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, si nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale.

"In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul-sef al DNA a incalcat dispozitiile explicite ale deciziei Curtii Constitutionale nr. 611 din 3 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei - Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din anul 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei", arata, la acea data, IJ.

De asemenea, IJ preciza ca, prin pozitia publica a procurorului-sef al DNA, manifestata ulterior deciziei CCR, au fost afectate onoarea profesionala si prestigiul functiei de magistrat.

Pe 13 iunie, CSM a respins una dintre actiunile exercitate de Inspectia Judiciara impotriva lui Kovesi, respectiv cea referitoare la desemnarea ca membru al unei echipe de control a unui magistrat aflat intr-o stare vadita de incompatibilitate.

Pe rolul Sectiei pentru procurori a CSM se mai afla inca o sesizare a Inspectiei Judiciare in care este vizata Kovesi, pentru savarsirea unor abateri disciplinare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Kovesi CSM Inspectia Judiciara , #DNA
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Tremura chilotii pe bandita asta.