Codrut Olaru anunta cand va da CSM motivarea avizului negativ pe revocarea lui Kovesi

Joi, 15 Martie 2018, ora 10:19
2917 citiri
Codrut Olaru anunta cand va da CSM motivarea avizului negativ pe revocarea lui Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este aproape finalizat si va fi "transmis decidentilor" pana la sfarsitul acestei saptamani, a declarat seful Sectiei pentru procurori, Codrut Olaru.

"Motivarea avizului este pe final. Pana la sfarsitul acestei saptamani o vom inainta decidentilor", a spus, joi dimineata, Codrut Olaru.

El a fost intrebat de jurnalisti si despre acuzatiile aduse Sectiei pentru procurori a CSM de catre ministrul Justitiei si a spus ca nu vrea sa intre in polemica. "CSM se va exprima absolut in scris", a adaugat vicepresedintele CSM.

Codrut Olaru a facut aceste declaratii la sediul Ministerului Justitiei, unde are loc intalnirea dintre reprezentantii ministerului, ai CSM, ai ICCJ, DNA si Parchetului General cu oficiali ai Comisiei Europene aflati in misiune de evaluare in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni, referindu-se la motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a sefei DNA, ca membrilor Sectiei de procurori "le va fi greu sa motiveze contra evidentei", el argumentand ca este vorba despre un demnitar care a incalcat de trei ori Constitutia.

Intrebat daca reproseaza ceva Sectiei pentru procuori a CSM, care a avizat negativ solicitarea sa de revocare a sefei DNA, ministrul Justitiei a raspuns ironic: "Tot romanul isi cunoaste atributiile de serviciu pe care le are si tot romanul isi indeplineste corect, loial si la timp respectivele atributiuni".

Ministrul Justitiei a mai spus ca asteapta motivarea CSM si hotararea presedintelui Klaus Iohannis in privinta revocarii sefei DNA, dupa care va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala.

"Asteptam motivarea Sectiei de procurori. Cred ca hotararea a fost luata in cateva minute, dar motivarea dureaza de vreo doua saptamani, pentru ca e dificil sa motivezi contra evidentei.

E dificil sa feliciti pe cineva pe motivul ca a incalcat de trei ori Constitutia, adica trei conflicte juridice de natura constitutionala, in jumatate de an de aceeasi persoana, intre puterile statului, chiar daca al treilea, Curtea, a spus ca se respinge, dar considerentele sunt ad literam ca in Decizia 68 din admitere", a declarat ministrul Justitiei.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In sedinta CSM, care a durat doua ore si jumatate, sefa DNA a raspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzatii aduse de ministrul Justitiei in raportul care sta la baza propunerii de revocare a ei din functie, ea spunand ca motivele invocate sunt nereale, nedovedite si netemeinice, iar unele nu se confirma cu nimic in realitate.

Cel care urmeaza sa anunte decizia finala in cazul lui Kovesi este presedintele Klaus Iohannis, care a spus in repetate randuri ca nu considera ca sunt motive de revocare a sefei DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#CSM decizie revocare Kovesi , #revocare
Comentarii
Poza Pensula
Pensula
rank 5
Chiar sunt foarte curios cum va suna motivarea CCR... sper sa nu fie