Cine sunt eurodeputatii romani care au votat pentru Kovesi si cine a votat impotriva

Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 16:58
19303 citiri
Cine sunt eurodeputatii romani care au votat pentru Kovesi si cine a votat impotriva
Foto: Ziare.com/Ionel Stoica

Singurul liberal care este membru in Comisia LIBE este Traian Ungureanu, insa din cauza faptului ca mai multi eurodeputati au lipsit, au participat, in calitate de supleanti, europarlamentarii PNL Cristian Busoi, Siegfried Muresan, Marian-Jean Marinescu si Adina Valean, potrivit unor surse politice.

Conform surselor citate, unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru in Comisia LIBE, nu a participat la sedinta forului legislativ, fiind inlocuit de unul dintre eurodeputatii PNL.

In schimb, cinci eurodeputati socialisti Emilian Pavel, Gabriela Zoana, Claudiu Ciprian Tanasescu, Razvan Popa si Maria Grapini au votat impotriva Laurei Codruta Kovesi.

"I-am invins! Rezultatul votului de acum din LIBE: Laura-Codruta Kovesi (Romania): 26 voturi, Jean-Francois Bohnert (Franta): 22 voturi, Andres Ritter (Germania): 1 voturi. Este o mare victorie a Romaniei, la care si noi, europarlamentarii din Partidul National Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre in Parlamentul European. Somam Guvernul Romaniei sa inceteze orice sabotare a candidatului roman pentru pozitia de Procuror Sef European", a fost postarea pe Facebook a europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan, ulterior votului in Comisia LIBE.

De asemenea, presedintele PNL Ludovic Orban i-a felicitat pe eurodeputatii care au contribuit la alegerea lui Kovesi in Comisia LIBE a PE.

"Felicit parlamentarii PNL si partenerii nostri din PPE pentru efortul remarcabil pe care l-au depus pentru a contribui la aceasta reusita. Fac precizarea ca astazi (miercuri n.r.) in Comisia LIBE, cinci europarlamentari ai PNL care au reprezentat PPE, chiar daca nu sunt membri ai Comisiei LIBE si-au exercitat votul in favoarea candidatului roman", a declarat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.

Numararea voturilor a provocat discutii intre eurodeputati. Potrivit unei inregistrari video prezentate de Ziare.com, europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) i-a reprosat eurodeputatului Maria Grapini ca a omis numararea unui vot dat in favoarea Laurei Codruta Kovesi.

Maria Grapini, contrata de o colega din PE dupa ce a numarat gresit voturile pentru Kovesi: Scuza-ma, dar lasa-ma pe mine sa fac asta! (Video)

"Nu e vorba de niciun incident. Aceasta doamna este o excentrica. Am numarat primul teanc de voturi, pe ntru ca ea mi le-a dat sa le numar. Noi eram patru in comisie si prima care ar fi sarit daca e asa cum spun anumiti domni aberanti, ca s-a vrut sa se fure, prima ar fi reactionat Monica Macovei, cu care stateam fata in fata si nu a schitat niciun gest. Doamna, cand am ajuns la teancul dnei Kovesi, a spus: astea le numar eu. Foarte bine", a declarat, pentru Mediafax, Maria Grapini.

In urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruta Kovesi pe primul loc in lista de candidati pentru postul de procuror-sef european. Voyul a fost: Laura Codruta Kovesi -26 de voturi, Jean-Francois Bohnert (Franta) -22 voturi, iar Andres Ritter (Germania) - 1 vot.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cine a votat pentru Kovesi, #romani PSD votat impotriva Kovesi , #Parchet European