Cazul "penalii" la CNCD: Audieri referitoare la sesizarea impotriva lui Iohannis si Kovesi

Luni, 26 Martie 2018, ora 07:47
3199 citiri
Cazul "penalii" la CNCD: Audieri referitoare la sesizarea impotriva lui Iohannis si Kovesi
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) are programata, luni, audierea partilor implicate in dosarul intocmit ca urmare a sesizarii care ii vizeaza pe presedintele Klaus Iohannis si pe procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Aceasta sedinta a fost amanata in urma cu doua saptamani pentru 26 martie, pentru a oferi dreptul petentilor de a studia punctele de vedere ale reclamatilor.

"Luni vor fi doar audieri, nu se va dezbate plangerea. Partile au posibilitatea sa vina la audieri. In masura in care nu doresc, nu vin. Au depus puncte de vedere si se va dezbate speta in sedinta cu partile care vor fi prezente. Partile isi exprima punctul de vedere, se va raspunde la intrebari, se discuta exceptii, pe fond, fiecare isi prezinta apararea. Ulterior, titularul de dosar (un membru al Colegiului Director al CNCD - n.red.) va intocmi un raport.

Cand acesta isi termina raportul, il trimite fiecarui membru al Colegiului Director si il va pune pe ordinea de zi pentru o urmatoare sedinta de solutionare de plangeri a Colegiului Director. Maine nu se ia nici o decizie", a precizat presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba.

Sesizarea a fost facuta de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei) si vizeaza folosirea termenului "penali" de catre presedintele Klaus Iohannis si a celui de "inculpati" de catre procurorul sef al DNA. Sesizarea a fost inregistrata la CNCD pe 19 februarie.

In petitie se face referire la conferinta de presa de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, in care Iohannis a afirmat, printre altele, ca: "Niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA", precum si la conferinta de presa de la sediul DNA din 14 februarie, in care Laura Codruta Kovesi a vorbit, printre altele, despre "inculpati care fac acuzatii nereale" si despre "un festival disperat al inculpatilor".

"Nu se poate accepta ca, preluandu-se si perpetuandu-se asemenea mesaje, sa ne adresam cu totii in societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puscarias', care in lumea civilizata - in principal in spatiul UE - sunt considerate forme de discriminare, care pot naste pana la reactii de ura si violenta", se arata in sesizare.

Ulterior, si deputatul PSD Andreea Cosma a sesizat CNCD in acest sens.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#CNCD audieri cazuri Iohannis Kovesi , #DNA