Bulgarii ii cer scuze lui Kovesi pentru cum a votat tara lor in cursa pentru sefia Parchetului UE

Vineri, 08 Martie 2019, ora 09:41
11295 citiri
Bulgarii ii cer scuze lui Kovesi pentru cum a votat tara lor in cursa pentru sefia Parchetului UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste o mie de bulgari care fac parte dintr-un grup de Facebook numit "O sustin pe Laura Kovesi ca sef al Parchetului European" ii cer acesteia scuze pentru cum a votat tara lor in cursa pentru sefia Parchetului UE.

Amintim ca un vot secret care a avut loc pe 20 februarie, in cadrul unei reuniuni a Comitetului Reprezentantilor permanenti ai Uniunii Europene (COREPER), l-a plasat pe francezul Jean-Francois Bohnert pe primul loc, intrucat a obtinut 50 de voturi, iar Kovesi si germanul Andres Ritter au primit fiecare cate 29.

Atunci, Bulgaria a votat impotriva candidaturii magistratului roman Laura Codruta Kovesi la postul de procuror-sef al Biroului Procurorului European (EPPO).

Insa bulgarii o sustin pe Kovesi la sefia EPPO. Aproape 1.600 de cetateni au intrat intr-un grup pe Facebook, intitulat "O sustin pe Laura Kovesi ca sef al Parchetului European".

Acestia isi asuma o scrisoare deschisa prin care ii cer iertare fostei sefe DNA pentru cum a votat Bulgaria in COREPER.

"Draga doamna Kovesi,

Grupul nostru de Facebook Eu o sustin pe Laura Kovesi la sefia Parchetului European a fost creat spontan, ca o reactie la revolta in masa si dezacordul puternic cu pozitia reprezentantului oficial al Bulgariei in Consiliul Reprezentantilor Permanenti in Uniunea Europeana (COREPER II) si deputatilor in Comisia pentru drepturile omului, justitie si afaceri interne (LIBE) si Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European care, spre marele nostru regret, nu v-au sustinut.

Va rugam sa acceptati scuzele noastre sincere pentru actiunile lor. Ne pare foarte rau pentru comportamentul lor necorespunzator, deoarece frica nu este o scuza, dar si pentru ca alegerea adevarata a cetatenilor bulgari este in favoarea candidaturii dumneavoastra pentru functia de procuror-sef european.

Noi credem ca acest sprijin din partea societatii civile din Bulgaria este pe deplin meritat, v-ati demonstrat experienta adunata de-a lungul anilor, nu numai ca un excelent profesionist, ci, de asemenea, ca un om puternic si curajos. Din pacate, in propria noastra tara o astfel de persoana nu exista, ceea ce explica de ce atat de multi bulgari privesc cu admiratie spre dumneavoastra.

In grupul nostru aveti prieteni adevarati, care va doresc succes si noi victorii in lupta impotriva coruptiei in Europa!", se arata in scrisoarea bulgarilor adresata fostei sefe DNA.

Amintim ca, joi, Parlamentul European a decis sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi la sefia EPPO. In aceeasi zi, ea a fost audiata ore in sir la sectia de investigare a magistratilor, unde a fost invinuita intr-un nou dosar.

Iata aici detalii - Kovesi, invinuita intr-un dosar nou: Categoric, toata aceasta campanie are legatura cu candidatura mea

Citeste si Presedintele Grupului Verzilor din PE: Invitam statele UE sa nu se supuna presiunilor Guvernului roman in cazul Kovesi

A.D.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#bulgari cer scuze Kovesi, #scuze bulgari Kovesit vot COREPER , #Parchet European