Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Basescu acuza CCR ca a adoptat o decizie de "rara ticalosie" in cazul Kovesi

Miercuri, 30 Mai 2018, ora 17:14
13904 citiri
Basescu acuza CCR ca a adoptat o decizie de "rara ticalosie" in cazul Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca CCR a adoptat "o decizie de rara ticalosie", iar, "practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonati guvernului politic".

"Dragnea si Tariceanu au reusit implementarea visului USL: 'NU AVEM PUTEREA, PANA NU AVEM JUSTITIA'. Curtea Constitutionala a adoptat, in conflictul Kovesi - Tudorel Toader, o decizie de rara ticalosie.

Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonati guvernului politic, prin Ministrul Justitiei", scrie Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

El sustine ca CCR a intors Justitia la nivelul anilor 2004, cand "deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau in sediul PSD, de doamna Stanoiu, alaturi de Adrian Nastase, Victor Viorel Ponta, Mike Spaga, Marian Oprisan si multi alti politicieni socialisti".

Traian Basescu acuza Curtea Constitutionala ca a anulat 14 ani de progres in procesul de consolidare a independetei Justitiei.

"Eu nu sustin ca, in independenta ei, Justitia nu a facut abuzuri, nu a hartuit si condamnat oameni nevinovati, dar acestea trebuie corectate prin legi, prin implementarea deciziilor CCR si a directivelor UE in legislatie sau prin actiuni ale CSM si ale Inspectiei Judiciare, dar in niciun caz prin punerea parchetelor sub control politic", mai afirma Basescu.

Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis si intre Guvern si Presedintie, ca urmare a respingerii de catre seful statului a cererii de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Vezi Cum au votat judecatorii din CCR in cazul Kovesi.

Iata primele reactii dupa decizia Curtii Constitutionale:

La scurt timp dupa decizie, a fost anuntat un protest in Piata Victoriei. Iata aici detalii: Protest in Piata Victoriei, dupa decizia CCR in cazul Kovesi: NU cedam! Aparam Democratia!

Citeste si CCR ii spune lui Iohannis ce sa faca: Presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare a lui Kovesi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Basescu reactie decizie CCR, #Basescu revocare Kovesi , #revocare
Comentarii
Poza LEHAMITE_MARE
LEHAMITE_MARE
rank 5
Basescu se bucura cel mai tare de fapt
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
ERATA de la 5 dimineata a fost o "rara ticalosie"!