Tokes, despre decoratie: Nu stiu daca e agenta KGB Corina Cretu, dar e o forta in spate

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 20:53
4428 citiri
Tokes, despre decoratie: Nu stiu daca e agenta KGB Corina Cretu, dar e o forta in spate

Europarlamentarul independent Laszlo Tokes a comentat posibila retragere a decoratiei "Steaua Romaniei", care se va decide pe 26 septembrie, la propunerea europarlamentarului PSD Corina Cretu, spunand ca nu stie daca aceasta e agenta KGB, asa cum a acuzat-o generalul Pacepa.

"Nu pot sa stiu, daca generalul Pacepa are sau nu dreptate, cand o suspecteza pe Corina Cretu ca fiind agenta KGB. Se pare insa, ca o forta din spate a vrut sa genereze acest conflict.

Toata procedura insa mi se pare stranie, deoarece creeaza un precedent: cei care detin vreo decoratie sau titlu de lauda din partea statului Roman, trebuie sa vorbeasca in asa fel incat majoritatea guvernamentala sa nu se supere. Cei, care sunt condamnati pentru coruptie, cei care au dosare penale pentru hotie pot sta linistiti cu decoratia pe piept, daca apartin clientelei guvernamentale", a spus Tokes pentru Ziare.com.

El a comentat mai multe despre declaratia care a dus la cererea de retragere a decoratiei, cea in care spunea ca Ungaria ar trebui sa instituie un protectorat asupra maghiarilor din Romania.

"Eu cred in continuare ca Romania trebuie sa fie o tara, care permite libertatea de exprimare.

Asa cum Austria si-a aparat semenii ramasi in Italia, asa cum Romania apara romanii din Serbia sau Ucraina, asa si Ungaria sa-si asume acest rol de stat garant. Acesta a fost continutul celor spuse de mine la Tusnad. Este o practica europeana si ceea ce a facut Austria dupa cel de-al doilea razboi mondial, a fost absolut benefic deoarece a creat stabilitate. Este de fapt un model european.

Din 1990 am propus de mai multe ori lansarea unui dialog romano-maghiar sincer, fara ocolirea tabuurilor. Am repetat initiativa de nenumarate ori. Cred ca am avut dreptate. Nu suntem intelesi sau unii vor sa nu fim intelesi", a mai spus europarlamentarul ales pe listele UDMR.

El considera ca nu se vrea un dialog sincer intre romani si maghiari.

"Isteria furibunda generata de doamna Cretu arata ca nu se doreste lansarea unui dialog sincer. Demersul doamnei Cretu arata, ca prin acest proces motivat politic si etnic se doreste ca un mesaj de intimidare sa fie lansat spre comunitatea maghiara. Este de fapt o agresiune simbolica, nu altceva. Indiferent de decizia comisiei infiintate, eu voi ramane pe partea dialogului sincer.

Am ratat mai bine de doua decenii. Romani, maghiari, trebuie sa gasim o cale comuna. Nu agresiunea, ci dialogul constructiv si sincer ne vor duce inainte", a conchis Tokes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tokes retragere decoratie, #Tokes Cretu agent KGB , #stiri Laszlo Tokes