UDMR, ingrijorat din cauza USL: Are de suferit o tara intreaga

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 18:04
2316 citiri
UDMR, ingrijorat din cauza USL: Are de suferit o tara intreaga
Foto: Arhiva

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, se declara "ingrijorat" de ceea ce se intampla in USL, mentionand ca UDMR, desi este in opozitie, a avut un dialog cu reprezentantii puterii si a incercat sa le atraga atentia ca "nu e bine ce se intampla".

"Ma ingrijoreaza ce se intampla in jurul nostru si ce se intampla nu de azi, de ieri. Cand ai 70 la suta in Parlament si ai o conceptie, intr-un stat de drept, nu te poate impiedica nimeni, evident daca acel program este viabil. De un an la ce asistam? La decizii controversate, la tot felul de proiecte care nu se pot duce pana la sfarsit, cum ar fi descentralizarea", a declarat Laszlo Borbely, miercuri, la Sfantu Gheorghe.

Tariceanu, ingrijorat de ruperea USL: Ar fi o grava greseala politica

Vicepresedintele politic al UDMR a adaugat ca, "din pacate", ceea ce se intampla acum in USL dauneaza tarii, si romanilor, si maghiarilor deopotriva, si ca el este "destul de pesimist" pentru ca nu vede o conceptie clara a ce se vrea sa se faca in continuare.

"Este an electoral in care, e clar, daca nu sunt pe aceleasi liste oricum conflictele se vor inteti si are de suferit o tara intreaga. Si, culmea, atunci cand Romania a incheiat un an destul de bun din punct de vedere economic", a spus Borbely.

El a mentionat ca nu stie ce se va intampla, UDMR fiind in momentul de fata in expectativa.

"Nu este o vointa clara, nu este o viziune si noi, desi suntem in opozitie, am avut un dialog cu puterea. Noi am incercat sa le atragem atentia ca nu e bine ce se intampla. Nu stiu ce va fi, UDMR in momentul de fata sta in expectativa, asteptam ce se va intampla, dar cel mai important ar trebui sa fie o stabilitate politica", a spus el.

Crin Antonescu, despre negocierile din interiorul USL: Ne vom intelege (Video)

Borbely a subliniat ca UDMR nu discuta despre posibilitatea de a intra la guvernare, cei de la USL avand un mandat de la cetateni.

"Am mai patit o data, in 2009, atunci cand era o majoritate de 70 la suta si a cazut Guvernul. UDMR nu discuta acum despre guvernare, ei au mandatul cetatenilor, s-o rezolve, dar asta nu inseamna ca, de la caz la caz, nu putem sa sustinem unele initiative legislative bune", a conchis liderul UDMR.

Borbely a participat, miercuri, la inaugurarea noii sali de sport a Liceului Tehnologic Economic Administrativ "Berde Aron" din Sfantu Gheorghe, ocazie cu care a avut loc un meci de fotbal amical intre echipele primariei, presei si elevilor liceului.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Laszlo Borbely USL, #Laszlo Borbely ingrijorat USL, #Laszlo Borbely controverse USL , #UDMR