Tensiuni in Guvern: UDMR nu e de acord cu migratia alesilor locali

Marti, 26 August 2014, ora 15:55
3369 citiri
Tensiuni in Guvern: UDMR nu e de acord cu migratia alesilor locali
Foto: Arhiva

Vicepresedintele politic al UDMR, deputatul Laszlo Borbely, a declarat, marti, inainte ca Guvernul Ponta sa ia o decizie, ca uniunea nu sustine ordonanta de urgenta propusa de Liviu Dragnea prin care li se va permite alesilor locali ca timp de doua saptamani sa migreze la ce partid vor.

"In primul rand, nici eu, nici colegii mei nu am vazut pana astazi textul. Nu s-a discutat in coalitie (...) Cand vom vedea textul acestei ordonante, cand vom sti despre ce este vorba, atunci vom discuta in coalitie, pentru ca este o decizie extrem de importanta", a declarat Laszlo Borbely intr-o interventie telefonica la Realitatea TV inainte de sedinta de Guvern, care incepe la ora 16:00.

Totodata, acesta a precizat ca UDMR nu a sustinut niciodata traseismul politic.

"Nu de azi de ieri, ci de foarte mult timp. Noi am sprijinit cand s-a introdus aceasta restrictie, ca sa nu se plimbe primarii de la o majoritate guvernamentala la alta. Nu nu ne-am schimbat acest punct de vedere. Este o pozitie principiala", a mai spus acesta.

In plus, Laszlo Borbely a declarat ca subiectul trebuie mai intai discutat in coalitie si abia dupa ce "toate elementele vor fi cunoscute" va exista o pozitie oficiala a UDMR, insa a subliniat inca o data ca uniunea are o pozitie de principiu "pe care a avut-o si o vom avea in continuare".

"Suntem, principial, de ani de zile, impotriva migratiei primarilor", a precizat acesta, explicand ca mai ales acum, inainte de campania electorala pentru prezidentiale, nu e bine sa fie data o asemenea ordonanta.

Ponta, despre propunerea lui Dragnea privind primarii: E un lucru de moralitate

Ioan Stanomir: Ordonanta privind migratia alesilor locali urmareste intarirea randurilor PSD

Vicepresedintele politic al UDMR a mai declarat ca la guvern se afla vicepremierul si liderul formatiunii, Kelemen Hunor, fiind de asteptat ca problema sa se lamureasca.

"Intotdeauna inainte de sedinta de guvern e o sedinta restransa, unde se discuta aceste lucruri. (...) In functie de discutii, va voi spune mai multe. Dar nu de azi, de ieri, ci de ani de zile, in principiu, nu suntem de acord cu migratia primarilor de la un partid la altul", a mai declarat Laszlo Borbely.

Liviu Dragnea a anuntat ca Guvernul va adopta pana la sfarsitul lunii o ordonanta de urgenta prin care alesilor locali li se va permite ca timp de doua saptamani sa migreze la ce partid doresc. Premierul Victor Ponta a spus ca este o solutie "morala" pentru problemele din administratia locala, unde multi alesi, inclusiv primari, nu isi mai doresc sa fie in formatiunile pe listele carora au candidat.

In replica, PNL si PDL au declarat ca este o incalcare a regulilor statului de drept si ca vor apela la instanta si la institutiile internationale, daca Guvernul Ponta va adopta o asemenea ordonanta de urgenta, care va suspenda legea aflata in vigoare.

PNL ii face plangere penala lui Ponta, daca se adopta OUG privind migratia alesilor locali

Vasile Blaga, despre migratia primarilor: Vom sesiza cancelariile europene

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#UDMR ordonanta migratie primari , #UDMR